Πρόστιμο – μαμούθ στη Johnson & Johnson στις ΗΠΑ

Πρόστιμο – μαμούθ στη Johnson & Johnson στις ΗΠΑ
Photo:

Η εταιρεία θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των 417 εκατ. δολαρίων.

Σε βαρύτατο πρόστιμο καταδικάστηκε η γνωστή εταιρεία Johnson & Johnson από δικαστήριο στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, μετά την καταγγελία γυναίκας.

Το δικαστήριο επιδίκασε στην Eva Echeverria το ποσό των 417 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Το θύμα υποστήριξε πως τα προϊόντα με ταλκ της εταιρείας της προκάλεσαν καρκίνο στις ωοθήκες, ενώ η μήνυση της αφορούσε επίσης στην ελλιπή ενημέρωση από την εταιρεία για τους κινδύνους που εγκυμονούν τα προϊόντα της.

Ο δικηγόρος του θύματος, Mark Robinson, σημείωσε: «Είμαστε ευγνώμονες για την απόφαση των ενόρκων και τη δικαίωση της πελάτισσας μας».

Από την πλευρά της η J&J ανέφερε πως σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην απόφαση. «Θα κάνουμε έφεση επειδή καθοδηγούμαστε από την επιστήμη, η οποία υποστηρίζει την ασφάλεια στο Johnson’s baby powder», ανέφερε η εταιρεία.

Είναι αξιοσημείωτο πως η εταιρεία αντιμετωπίζει ακόμα 4.800 αντίστοιχες υποθέσεις, ενώ αυτή ήταν το μεγαλύτερο ποσό που έχει κληθεί να πληρώσει στην ιστορία της.

Οι δικηγόροι της εταιρίας επέμεινα ωστόσο πως οι έρευνες δεν έχουν διαπιστώσει πως τα προϊόντα με ταλκ είναι καρκινογόνα. Να σημειωθεί πως έχουν προηγηθεί άλλες πέντε παρόμοιες δίκες στο δικαστήριο του Μισούρι, ενώ εκκρεμούν πολλές άλλες.

Η J&J έχασε τις τέσσερις από αυτές τις δίκες, μαζί με τον προμηθευτή του ταλκ, κληθείσα να πληρώσει αποζημιώσεις ύψους 307 εκατ. δολαρίων. Πριν την ετυμηγορία για την υπόθεση της Eva Echeverria, το μεγαλύτερο ποσό που είχε επιδικαστεί ήταν 110 εκατ. δολάρια.