Πρωταθλητές ακρίβειας τα ελληνικά νησιά

Πρωταθλητές ακρίβειας τα ελληνικά νησιά

Πρώτη στις καλοκαιρινές προτιμήσεις η Ελλάδα αλλά και στις ανατιμήσεις των καταλυμάτων.

Η Ελλάδα είναι ο αγαπημένος προορισμός των τουριστών από κάθε μεριά του πλανήτη, θα πρέπει όμως να βάλουν το χέρι βαθιά εάν επιθυμούν να απολαύσουν τα καταγάλανα νερά των θαλασσών μας.

Αυξημένες εμφανίζονται οι τιμές στις ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μας σε σχέση με πέρυσι, αλλά ειδικά σε σύγκριση με τις ανταγωνίστριες Τουρκία, Ιταλία και Ισπανία.

Η αύξηση τιμών στην Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και αγγίζει το 21% σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο.

Όπως προκύπτει από τον Κατάλογο Ξενοδοχειακών Τιμών της Trivago, η μέση τιμή διανυκτέρευσης στην Ελλάδα πέρυσι τον Ιούνιο ήταν 92 ευρώ.

Αντίθετα, οι υπόλοιπες χώρες είτε έχουν μειώσει τις τιμές στα δωμάτια για την ίδια χρονική περίοδο είτε τις κρατούν σε σταθερά επίπεδα.

Χαρακτηριστικά, οι τιμές ανά διανυκτέρευση στην Τουρκία έχουν μειωθεί κατά 15% (116 ευρώ έναντι 137 πέρυσι).

Αντίστοιχα, η Ισπανία δεν εμφανίζει καμία μεταβολή, ενώ και η Ιταλία παρουσιάζει μια ελαφρά μείωση της τάξης του 1%.

Η Σαντορίνη, τώρα, κρατά τα ηνία και των προτιμήσεων αλλά και των τιμών. Η αύξηση των τιμών στο νησί, και συγκεκριμένα στο Ημεροβίγλι, φτάνει έως και το 95%. Κάτι που δεν επηρεάζει το διεθνές τζετ σετ που ψηφίζει σταθερά Σαντορίνη.

Σύμφωνα με την Trivago, η μέση τιμή διανυκτέρευσης για τον Ιούνιο έχει εκτοξευτεί στα 501 ευρώ σε σχέση με τα 257 ευρώ της περσινής χρονιάς.

Εκτός από το Ημεροβίγλι, αυξημένες κατά 83% είναι οι τιμές στον Καρτεράδο, κατά 77% στα Φηρά, κατά 51% στο Φηροστεφάνι, ενώ μόλις 10% στην Οία.

Στην Αττική τώρα, η Γλυφάδα παρουσιάζει και εκείνη μια σημαντική αύξηση στις τιμές (80%), ενώ η Ίος και η Μύκονος δεν ξέφυγαν από τη λίστα με αυξήσεις κατά 48% και 46% αντίστοιχα.

Επίσης, η Αθήνα ανεβάζει τη μέση τιμή διανυκτέρευσης κατά 35% συγκριτικά με τον περσινό Ιούνιο, εν αντιθέσει με τις μειωμένες τιμές της Κύπρου.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος είναι απόλυτος προορισμός γι αυτό το καλοκαίρι;

Η Αθήνα στο επίκεντρο εκατοντάδων tweets, blog posts και selfies

Σαράντα κρυμμένοι ταξιδιωτικοί «θησαυροί»