Ρακιές και άλλες ιστορίες

Ρακιές και άλλες ιστορίες

Η ρακί αλλιώς, κι όχι μόνο σε σφηνάκι ή με μέλι – Δείτε το βίντεο με τα πέντε ωραιότερα κοκτέιλ που έχετε φανταστεί.

Ποιος δεν έχει μια ρακί στο σπίτι; Το πιο ελληνικό από τα ελληνικά αποστάγματα, το πιο ωραίο σφηνάκι, το πιο ζεστό ποτό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα προσγειώνεται στα χέρια του Χρυσόστομου. Μέσα από τη μπάρα του Barfly μας δείχνει πώς θα κάνουμε ωραιότατα κοκτέιλ από ρακί. Κοκτέιλ ανάλαφρα, πιο βαριά, πιο δροσερά, πιο έντονα. Διαβάστε τις οδηγίες και δείτε την διαδικασία. Η ρακί απογειώνεται και μαζί της κι εμείς.

Ρακί caipirinha
Σε χαμηλό ποτήρι βάζουμε 2 ½ κουταλιές του γλυκού λευκή ζάχαρη και μισό lime. Αναμιγνύουμε με ένα γουδοχέρι. Προσθέτουμε λίγη σόδα και γεμίζουμε με ρακί. Τέλος βάζουμε πάγο.

Αγαπώ δεν αγαπώ: Εδώ έχουμε άλλη μια παραλλαγή καϊπιρίνια που θα αγαπήσουν όσοι ήδη αγαπούν το εν λόγω κοκτέιλ. Είναι φρέσκο, είναι πικρόγλυκο, σου δίνει μια γλυκύτητα, μετά μια ξινίλα και στο τέλος σου έρχεται η ρακί. Ταιριάζει για μετά το φαγητό. Μια χαρά

Purple Tears
Χτυπάμε σε σέικερ 20 ml γρεναδίνη, 20 ml ρακί και πάγο. Αδειάζουμε σουρώνοντας σε ένα ποτήρι σαμπάνιας και συμπληρώνουμε με λευκό κρασί. Διακοσμούμε με 2 δάκρυα μαστίχας.

Αγαπώ δεν αγαπώ: Το συγκεκριμένο πικρίζει ιδιαίτερα και πίνεται καλύτερα σαν χωνευτικό για μετά το δείπνο. Η ρακί και η μαστίχα έχουν χωνευτικές ιδιότητες.

Δείτε: Πέντε κοκτέιλ με βάση τη μαστίχα

Fresh
Τοποθετούμε 2 ½ κουταλάκια του γλυκού λευκή ζάχαρη, 4,5 ροδέλες αγγουριού με την φλούδα, φρέσκο χυμό από μισό λεμόνι στο ποτήρι και τα χτυπάμε με το γουδοχέρι. Βάζουμε λίγη σόδα, πάγο και συμπληρώνουμε με 40 ml ρακί. Γαρνίρουμε με φέτες αγγούρι.

Αγαπώ δεν αγαπώ: Είναι ένα κοκτέιλ που πίνεται καλύτερα πριν το δείπνο. Είναι εξαιρετικά δροσερό και φρέσκο. Σου αφήνει μια περίεργη φρεσκάδα και μουντίλα που, προφανώς έρχεται από το αγγούρι. Υπέροχο και κερδίζει το βραβείο του προσωπικού μου διαγωνισμού: καλύτερο κοκτέιλ ρακί. Αυτό είναι λοιπόν το Νο 1 μου.

Sweet Star
Χτυπάμε στο σέικερ 40 ml ρακί, 10 ml ροδόνερο, 10 ml σιρόπι ζάχαρης και 20 ml χυμό cranberry. Σουρώνουμε το περιεχόμενο σε ποτήρι μαρτίνι γεμάτο τριμμένο πάγο και γαρνίρουμε με 2,3 αστεράκια γλυκάνισο.

Αγαπώ δεν αγαπώ: Πρόκειται για ένα ωραιότατο χαλαρό απογευματινό ποτό το οποίο απελευθερώνει στο στόμα, αναπάντεχα αρώματα. Προφανώς οφείλεται στον γλυκάνισο. Αν μου άρεσε ο γλυκάνισος μάλλον θα μιλούσαμε εδώ για το Νο 2 κοκτέιλ μου.

Δείτε: Τα 5 ωραιότερα cocktail από τσίπουρο

Bob Marley
Για σφηνάκι τοποθετούμε 10 ml γρεναδίνη πρώτα. Μετά προσεκτικά 10 ml κίτρινο Grand Marnier και τέλος πολύ προσεκτικά βάζουμε 10 ml μίγμα ρακί με Blue Curacao. Αν το κάνουμε σε κοκτέιλ διπλασιάζουμε τις ποσότητες, βάζουμε πάγο μετά την γρεναδίνη και μετά ακολουθούμε την ίδια προσεκτική διαδικασία.

Αγαπώ δεν αγαπώ: Αυτό είναι για θεριακλήδες και μόνο, θα έλεγα. Είναι πολύ δυνατό, πολύ πλούσιο σαν γεύση και νομίζεις ήδη από το πρώτο σφηνάκι ότι έχεις «κάνει κεφάλι». Φαντάσου να το πιεις σε ποτό. Είναι θερμαντικό, κάτι σαν βόμβα ζέστης.

Godmother
Για σφηνάκι βάζουμε 20 ml ρακί και 10 ml αμαρέτο. Αν θέλουμε να το φτιάξουμε σε ποτό τοποθετούμε τις διπλάσιες αναλογίες από το κάθε ποτό και προσθέτουμε πάγο.

Αγαπώ δεν αγαπώ: Εδώ έχουμε μια καλή περίπτωση σφηνακίου. Κάτι δηλαδή που μπορεί να καταναλωθεί άφοβα και από εκείνους που προτιμούν τα γλυκά αλλά δεν θέλουν και να πίνουν σιρόπια γλυκόζης. Είναι δυνατό, είναι ευκολόπιοτο και ο συνδυασμός ρακί και αμαρέτο είναι, αναπάντεχα, πολύ ωραίος.

Στην υγειά σας!