Ρεκόρ αφίξεων και έσοδα 14 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Ρεκόρ αφίξεων και έσοδα 14 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Ωστόσο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εξακολουθούν να κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα ανάλογα με τις αφίξεις.

Ο τουρισμός φαίνεται ότι θα σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ για το 2017, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΣΕΤΕ, οι αφίξεις ξένων τουριστών αναμένεται να ξεπεράσουν όλη τη χρονιά τα 28 εκατ.

Επίσης, αναμένεται να καλυφθεί ένα μέρος της υστέρησης των 919 εκατ. ευρώ που παρουσίασαν κατά την περυσινή χρονιά οι ταξιδιωτικές εισπράξεις. Ως πιθανότερο σενάριο προβάλλει η επανάκαμψη των εισπράξεων στη ζώνη πάνω από τα 14 δισ. ευρώ.

Πάντως, στα χαρακτηριστικά της σεζόν, κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, καταγράφεται η αδυναμία της χώρας να αποκομίσει ικανοποιητικά κέρδη από τη συγκεκριμένη «δεξαμενή», καθώς οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν μόλις κατά 0,9%. Παράλληλα, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών συνεχίζει να κινείται για τη χώρα και η μέση δαπάνη ανά ταξίδι των ξένων επισκεπτών.

Το ίδιο διάστημα, ανταγωνιστικοί προορισμοί όπως η Ισπανία και η Κύπρος αποκόμισαν υψηλές αποδόσεις από την τουριστική δραστηριότητα.

«Στόχος μας είναι οι αφίξεις τουριστών το 2020 να ξεπεράσουν τα 35 εκατομμύρια» δήλωσε σε συνέντευξή της η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, σημειώνοντας ότι η φιλοδοξία της είναι ένας τουρισμός 365 ημερών.

«Το 2017 είναι η καλύτερη χρονιά που διανύουμε σε όλα τα τουριστικά μεγέθη. Έπειτα από συνεχόμενα ρεκόρ διεθνών αφίξεων την τελευταία διετία, 26 εκατ. το 2015 και 28 εκατ. το 2016 θεωρούμε εφικτό να αγγίξουμε τις 30 εκατ. αφίξεις το 2017» αναφέρει η κ. Κουντουρά στην εφημερίδα Real News.

Η υπουργός Τουρισμού υπογραμμίζει ότι ο τουρισμός είναι τομέας υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση για να προσθέσει: Η συνεργασία μου με όλους τους υπουργούς είναι εξαιρετική και με τη συλλογική προσπάθεια της κυβέρνησης έχουμε πετύχει να ισχυροποιήσουμε τον διεθνή ρόλο της Ελλάδας και προχωράμε στην οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.