Η Samsung μπαίνει στο «παιχνίδι» της εικονικής πραγματικότητας

Η Samsung μπαίνει στο «παιχνίδι» της εικονικής πραγματικότητας

Η κορεάτικη τεχνολογική εταιρεία σχεδιάζει το δικό της ζευγάρι virtual reality γυαλιών.

Ο κόσμος της εικονικής πραγματικότητας αποτελεί το μεγαλύτερο δέλεαρ της επόμενης ημέρας στο χώρο του gaming και γενικότερα της επαφής μας με τις μηχανές. Εκεί ακριβώς σχεδιάζει να μπει και η Samsung, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει τα δικά της virtual reality γυαλιά μέσα στο 2014.

Ο κορεατικός τεχνολογικός «κολοσσός» έχει ήδη αναπτύξει το δικό της gadget εικονικής πραγματικότητας, το οποίο «τυλίγει» το κεφάλι των χρηστών προσφέροντας μια περιμετρική οπτική, όπως περιέγραψαν ανώνυμες πηγές στην ιστοσελίδα Engadget.

Σκοπός της εταιρείας είναι να καταστήσει το τελικό της προϊόν οικονομικά προσιτό στο καταναλωτικό κοινό, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να «χτυπήσει» τους ανταγωνιστές της.

Νωρίτερα μέσα στο 2014 η Facebook ξόδεψε 2 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει την Oculus VR –μια ακόμη εταιρεία η οποία ανέπτυξε το δικό της εργαλείο εικονικής πραγματικότητας- ενώ και η Sony δουλεύει πάνω στο δικό της virtual reality gadget, το Morpheus. Καμία όμως από τις δύο αυτές συσκευές δεν αναμένονται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2014.

Η Samsung αρνήθηκε να σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα.

Διαβάστε ακόμη:

Είστε έτοιμοι για τη virtual reality εποχή;

Η Sony ορίζει την εικονική πραγματικότητα

Το Facebook ξόδεψε 2 δισ. δολάρια για να βρεθεί σε «άλλο κόσμο»