Συμφωνία μεταξύ PayPal και MasterCard για πληρωμές σε καταστήματα

Συμφωνία μεταξύ PayPal και MasterCard για πληρωμές σε καταστήματα

Η Visa υπέγραψε μια παρόμοια συμφωνία τον Ιούλιο.

Η MasterCard είπε ότι υπέγραψε μια συμφωνία με την PayPal Holdings που θα επιτρέψει στους πελάτες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες πληρωμών της PayPal σε καταστήματα.

Η συνεργασία της PayPal με την MasterCard έρχεται σε συνέχεια μιας παρεμφερούς συμφωνίας με τη Visa τον Ιούλιο, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να επεκτείνει το δίκτυο πληρωμών της.

Η συνεργασία με την MasterCard ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τη The Wall Street Journal.

Η PayPal θα επιτρέψει στους χρήστες να επιλέγουν μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ως προεπιλεγμένη μέθοδο πληρωμών και να μοιράζονται δεδομένα σχετικά με συναλλαγές που έγιναν μέσω της λειτουργίας ‘tap-and-pay’ της MasterCard.

Η PayPal, η οποία διαχωρίστηκε από την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου eBay πέρυσι, έχει εστιάσει στην επιθετική ανάπτυξη.

Τα έσοδα της εταιρείας το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν πάνω από 15%, στα 2,65 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ ο όγκος των πληρωμών που επεξεργάζεται εκτοξεύθηκε στα 86,21 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξανόμενος κατά 28%.

Η PayPal συζητά και με τράπεζες που εκδίδουν κάρτες, εν μέσω αναζήτησης νέων προϊόντων και συνεργασιών, αναφέρει η Journal επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές. Κανείς απ’ την PayPal δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει την είδηση.