Συνελήφθη στην Τουρκία ο Άγγελος Φιλιππίδης

Συνελήφθη στην Τουρκία ο Άγγελος Φιλιππίδης

Κρατείται στις φυλακές του Μαλτεπέ στην Τουρκία μέχρι να εκδοθεί στην Ελλάδα - Το χρονικό της σύλληψης. 

Ο  Άγγελος Φιλιππίδης, πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, συνελήφθη την Παρασκευή το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη. Τα τουρκικά δικαστήρια ενέκριναν την έκδοση του στην Ελλάδα. Η εκτέλεση της απόφασης θα ολοκληρωθεί με την αποστολή, από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης των σχετικών εγγράφων .

Η διαδικασία αυτή, λένε οι προξενικές αρχές, μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 μέρες . Στο ενδιάμεσο διάστημα ο κ. Φιλιππίδης θα κρατιέται, κατά πάσα πιθανότητα στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι, προς απέλαση, ξένοι υπήκοοι.

 Το χρονικό της σύλληψης
 Η Ελληνική Αστυνομία ενημερώθηκε από τις τουρκικές αρχές ότι συνελήφθη ο ‘Αγγελος Φιλιππίδης, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή του στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Συγκεκριμένα, οι τουρκικές αρχές ζήτησαν στοιχεία μέσω της διεθνούς συνεργασίας προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση του συλληφθέντος. Φαίνεται πως η τουρκική αστυνομία τον βρήκε μέσω του κινητού του τηλεφώνου και της πιστωτικής του κάρτας.

Από την ημέρα που εκδόθηκε το ένταλμα για τη σύλληψή του, ο Άγγελος Φιλιππίδης εμφανίζεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς δηλώνοντας πως βρίσκεται στο εξωτερικό και πως θα επισπεύσει την επιστροφή του από τις ΗΠΑ για να έρθει και να απολογηθεί. Η σύλληψη έγινε σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος που εκδόθηκε από την Ιντερπόλ.

Ο κ. Φιλιππίδης αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη και απιστία σε βαθμό κακουργήματος για δανειοδοτήσεις ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκαν από το ΤΤ προς συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

Διαβάστε σχετικά: Πόρισμα – «φωτιά» για το ΤΤ

Τι δήλωσε ο ίδιος για την σύλληψη του
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, λίγο μετά τη σύλληψή του, ο Άγγελος Φιλιππίδης παραδέχθηκε ότι βρισκόταν σε ξενοδοχείο της Τουρκίας και είπε ότι ήταν πολύ εύκολο να συλληφθεί, γιατί χρησιμοποιούσε τις πιστωτικές του κάρτες.

Δήλωσε επίσης ότι μέσω του δικηγόρου του, είχε ενημερώσει τις ανακριτικές αρχές ότι θα επέστρεφε στην Αθήνα μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, το αργότερο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη.

Όπως ανέφερε, κρατείται σε ειδικό χώρο, μέχρι να αποφασιστεί η τύχη του. Ακόμη υποστήριξε ότι δεν είχε πει ποτέ πως βρισκόταν στις ΗΠΑ. Σημείωσε επίσης ότι προγραμμάτιζε ταξίδι στο Ντουμπάι και τη Μανίλα, το οποίο ωστόσο ακύρωσε, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.

Τι ισχυρίζεται ο συνήγορος του
Ο συνήγορος του Αθανάσιος Βαρλάμης ισχυρίζεται ότι η σύλληψη έγινε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο που διέμενε Άγγελος Φιλιππίδης. Τονίζει επίσης ο κ. Βαρλάμης, ότι από χθες το μεσημέρι είχε ενημερώσει τον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ κ. Γ. Ανδρεάδη ότι ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί τη Δευτέρα ενώπιον του.

Και η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι η σύλληψη έγινε το βράδυ της Παρασκευής, με τη συνεργασία τουρκικών και ελληνικών αρχών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η σύλληψη του ‘Άγγελου Φιλιππίδη έγινε χθες το βράδυ σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη μετά από πληροφορίες που διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία στις τουρκικές αρχές.

Κατά τη σύλληψη στο ξενοδοχείο βρέθηκε στην κατοχή του χρηματικό ποσό και συγκεκριμένα 311 λίρες Τουρκίας, 5.615 ευρώ, 1.005 λίρες Αγγλίας, 18.090 δολάρια Χονγκ – Κονγκ, 220 φράγκα Ελβετίας και 1.514 δολάρια ΗΠΑ. Παράλληλα, ο ‘Άγγελος Φιλιππίδης είχε στην κατοχή του άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, καθώς και δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε μεταβεί από τη χώρα μας στην Κωνσταντινούπολη στις 03-01-2014, όπου και παρέμενε μέχρι τη σύλληψή του.

Τελευταία ενημέρωση: 19:15