Οι συγγενείς των επιβαινόντων του Boeing 777 επιστρέφουν σπίτι τους

Οι συγγενείς των επιβαινόντων του Boeing 777 επιστρέφουν σπίτι τους

Τέλος στις ελπίδες φαίνεται πως βάζουν οι Μαλαισιανές αερογραμμές, αφού κλείνουν τα κέντρα στήριξης και ζητάνε την απομάκρυνση των συγγενών.

Η Malaysia Airlines ζήτησε από τους συγγενείς των 239 αγνοουμένων επιβατών της πτήσης ΜΗ370 να εγκαταλείψουν τα δωμάτια των ξενοδοχείων που τους έχουν παρασχεθεί και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Επιπλέον κλείνει τα κέντρα στήριξης που είχε συστήσει μετά την εξαφάνιση της πτήσης στις 8 Μαρτίου.

Ωστόσο η εταιρεία υποσχέθηκε στους συγγενείς ότι θα τους κρατά ενήμερους για την εξέλιξη των επιχειρήσεων εντοπισμού του αεροσκάφους.

Την Πέμπτη, η Malaysia Airlines ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «παρά την εντατική επιχείρηση έρευνας, πιθανότατα τη μεγαλύτερη στην ανθρώπινη ιστορία, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί ίχνος του αεροσκάφους και ότι η τύχη των εξαφανισμένων επιβατών και του πληρώματος παραμένει άγνωστη».

Ακόμη στην ανακοίνωση η εταιρεία αναφέρει ότι έχει επίγνωση και κατανοεί απόλυτα την απερίγραπτη αγωνία και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συγγενείς των αγνοουμένων.

Ωστόσο προειδοποίησε ότι οι έρευνες πιθανότατα θα τραβήξουν σε βάθος χρόνου και σημείωσε ότι θα αλλάξει τον τρόπο της στήριξης και των πληροφοριών προς τους επιβάτες.

Αντί οι οικογένειες να μένουν στα δωμάτια των ξενοδοχείων, τους συμβουλεύουμε να λαμβάνουν τα όποια νέα και κάθε είδους υποστήριξη της εταιρείας από την άνεση του σπιτιού τους, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Malaysia Airlines.

Όλα τα κέντρα στήριξης θα κλείσουν στις 7 Μαΐου, αλλά οι συγγενείς θα ενημερώνονται τηλεφωνικά, με μηνύματα, μέσω του διαδικτύου ακόμη και με απευθείας συναντήσεις.

Ακόμη προανήγγειλαν ότι θα συστήσουν Κέντρα ενημέρωσης στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας και της Κίνας.
Σημειώνεται ότι οι οικογένειες των θυμάτων έχουν επανειλημμένα εκφράσει τη οργή τους για την ελλιπή όπως λένε ενημέρωση που λαμβάνουν, αλλά και για τον τρόπο που αρχικά γίνονταν οι έρευνες.

Την περασμένη εβδομάδα δέκα υπάλληλοι της εταιρείας κρατήθηκαν παρά τη θέλησή τους για περισσότερες από 10 ώρες σε ξενοδοχείο από οργισμένους συγγενείς των αγνοουμένων.

Ακόμη η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σύντομα θα δώσει αποζημιώσεις στους συγγενείς των αγνοουμένων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις άμεσες βιοτικές τους ανάγκες, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι αυτές οι αποζημιώσεις δεν συνδέονται και δεν θα επηρεάσουν το δικαίωμα για αποζημίωση που θα διεκδικήσουν σε κάποια χρονική στιγμή.

Διαβάστε ακόμα:

Αρχίζουν υποβρύχιες εξερευνήσεις για το Boeing

Βίντεο ντοκουμέντο: Τα τελευταία δραματικά λεπτά πριν βυθιστεί το Sewol

Διαστημικά συντρίμμια στον Αμαζόνιο

Πηγή: BBC