«Σιωπηρή» αποχώρηση Σόρος από Snap και Apple

«Σιωπηρή» αποχώρηση Σόρος από Snap και Apple
epa04606546 US Investor George Soros arrives at the 51st Security Conference at the Hotel Bayerischer Hof in Munich, Germany, 06 February 2015. During the Security Conference, several dozen Heads of State or Government, Foreign and Interior Ministers meet. EPA/ANDREAS GEBERT

Ο μεγαλο-επενδυτής δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε Amazon και Microsoft.

Το μερίδιο του επενδυτικού ταμείου Soros Fund Management στην Apple αποφάσισε να πουλήσει ο μεγαλο-επενδυτής Τζορτζ Σόρος, μηδενίζοντας την έμμεση συμμετοχή του στον τεχνολογικό κολοσσό. Παράλληλα, μηδένισε και το σημαντικό μερίδιο που κατείχε στην Snap, την εταιρεία που διαχειρίζεται την εφαρμογή Snapchat, ενώ μείωσε και τη συμμετοχή του στις Facebook και Twitter.

Αντίθετα, το επενδυτικό ταμείο του δισεκατομμυριούχου έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Amazon και τη  Μicrosoft, αγοράζοντας μετοχές των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, το hedge fund του δισεκατομμυριούχου επενδυτή πούλησε κατά το τελευταίο τρίμηνο, ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, 1.700 μετοχές της Apple, συνολικής αξίας 291.278 δολαρίων και 1.55 εκατομμύρια μετοχές της Snap, εταιρείας που διαχειρίζεται τη δημοφιλή εφαρμογή Snapchat, συνολικού ύψους 19,48 εκατ. δολαρίων. Η αποχώρηση του fund αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την εταιρεία που δεν έχει καταφέρει να αυξήσει τον αριθμό χρηστών της εφαρμογής, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει κατώτερα των προσδοκιών οικονομικά αποτελέσματα.