Σειρά επενδύσεων σε τομείς της ελληνικής οικονομίας από την Κίνα

Σειρά επενδύσεων σε τομείς της ελληνικής οικονομίας από την Κίνα
(Ξένη Δημοσίευση) Η πρόεδρος του ομίλου ΖΤΕ, Τζέιν Τσεν, συνομιλεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην έδρα του ομίλου ΖΤΕ ,στη Σαγκάη, Κίνα, Τετάρτη 06 Ιουλίου 2016. Η ελληνική αγορά αποκτά νέο ενδιαφέρον για την Κίνα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την προηγμένη τεχνολογία, καθώς οι κινεζικές εταιρίες μπορούν να επεκτείνουν, μέσω της Ελλάδας, τις δραστηριότητές τους στην Ευρώπη, τόνισε ο πρωθυπουργος Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην έδρα του ομίλου ΖΤΕ στη Σαγκάη. Η ΖΤΕ βρίσκεται στη δεύτερη θέση των εταιριών προηγμένης τεχνολογίας στην Κίνα. Παρουσία του πρωθυπουργού υπεγράφη μάλιστα στη Σαγκάη μνημόνιο συνεργασία της ΖΤΕ με την ελληνική FORTHNET για την κατάρτιση επιχειρηματικού πλάνου συνεργασίας στον τομέα της ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς (NGAs) υπερυψηλών ταχυτήτων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

«Οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Κίνας εισέρχονται πλέον σε άλλο επίπεδο».

Οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Κίνας εισέρχονται πλέον σε άλλο επίπεδο, δηλώνει στο Πρακτορείο ο κ. Δημήτρης Κοντοφάκας, Ειδικός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων στην Αντιπροεδρία της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι θα ακολουθήσει σειρά επενδύσεων σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.

«Μετά από 10 χρόνια, και μετά από ενάμιση χρόνο εντατικής αλλά και αποτελεσματικής προσπάθειας της κυβέρνησής μας, δρομολογούνται συγκεκριμένες επενδύσεις και πιστεύω ότι γρήγορα η αλλαγή που έχει επέλθει θα αποτυπωθεί και στην πραγματική ζωή της οικονομίας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Προτεραιότητα», τονίζει, «έχει ο τομέας των υποδομών στις μεταφορές, αλλά απ΄ ότι φαίνεται θα έχουμε σοβαρές επενδύσεις και στον τομέα των νέων τεχνολογιών και πιο συγκεκριμένα της κινητής τηλεφωνίας και της πληροφορικής. Ήδη, υπογράφηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική εταιρεία Forthnet και τη ZTE, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες – ίσως και η μεγαλύτερη κρατική εταιρεία δικτύων – για μια μεγάλη επένδυση που αφορά στα ευρυζωνικά δίκτυα τελευταίας γενιάς στην Ελλάδα».

Μια επένδυση, η οποία, όπως εκτιμά ο κ. Κοντοφάκας , «θα αλλάξει το τοπίο στον εν λόγω τομέα ενισχύοντας τον ανταγωνισμό».

Τέλος, διευκρίνισε ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθησαν «συνοδεύονται από μνημόνια συνεργασίας και κυρίως συνοδεύονται από αμοιβαία δέσμευση για συγκεκριμένα επόμενα βήματα μέσα από συγκεκριμένες ομάδες εργασίας».