ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια

Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπαίνει εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος.

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε το πρωί της Πέμπτης από το βήμα της Βουλής ότι θα ζητήσει σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα της σύμβασης των υποβρυχίων, που φέρει τις υπογραφές των Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου (τότε υπουργών Αμυνας και Οικονομικών), κάνοντας λόγο για νόμο – σκάνδαλο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως πρόκειται για τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και εξοπλιστικό σκάνδαλο που πρέπει να διευρυνθεί.

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας, όμως αφήστε τους υπαινιγμούς γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται καμία Εξεταστική Επιτροπή. Είναι τόσο καθαρή η θέση της σημερινής κυβέρνησης που δεν την φοβίζει τίποτα. Ελπίζω, το μήνυμά σας να μην έχει αποδέκτη αυτή την κυβέρνηση» ήταν η άμεση απάντηση του υπουργού ‘Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου. Η επισήμανση μάλιστα του υπουργού ‘Αμυνας ότι «αν κάποτε, κάποιοι, δεν είχαν λειτουργήσει υποβρυχίως δεν θα είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα με τα υποβρύχια» προκάλεσε ερωτηματικά. Λίγο αργότερα, πάντως, ο ίδιος ο υπουργός ‘Αμυνας έσπευσε να ξεκαθαρίσει προς τους δημοσιογράφους ότι αυτή η αναφορά του δεν είχε σε καμία περίπτωση σχέση για τις ενέργειες που έγιναν μετά το 2010 αλλά αφορούσε την προηγούμενη περίοδο, που ξεκινούσε από το 2000 και αφορούσαν τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Ζήγρας: «Ο Άκης ήταν εθισμένος στο χρήμα»

«Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες που δεν σας βαραίνουν προσωπικά. Βαραίνουν όμως την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε. Το 2010 η σύμβαση που υπεγράφη από τους τότε υπουργούς Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου όχι μόνο δεν διευκόλυνε να φύγουμε από αυτόν τον βρώμικο αγωγό, αλλά αυτός ο αγωγός δεν έκλεισε, δεν αποστειρώθηκε αλλά συνέχισε να ρέει» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Στη σύμβαση του 2010 που φέρει τη σφραγίδα Βενιζέλου Παπακωνσταντίνου υπάρχει οσμή σκανδάλου. Πρέπει να εξετάσουμε πλήρως την υπόθεση. Δεν είναι μόνο ο κ. Τσοχατζόπουλος το πρόβλημα της διαπλοκής και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος στη χώρα».