Το σκάνδαλο κακοποίησης οδήγησε περίπου 400 ιερείς εκτός Καθολικής Εκκλησίας

Το σκάνδαλο κακοποίησης οδήγησε περίπου 400 ιερείς εκτός Καθολικής Εκκλησίας

Επιβεβαιώνει το Βατικανό τον αριθμό των ιερέων που αποσχηματίσθηκαν από τον Πάπα Βενέδικτο λόγω των καταγγελιών εις βάρος τους.

Περίπου 400 ιερείς «έδιωξε» η Καθολική Εκκλησία από τους κόλπους της τα τελευταία δύο χρόνια της παπικής θητείας του Βενέδικτου 16ου, καθώς πολλαπλασιάσθηκαν δραματικά οι καταγγελίες σε όλο τον κόσμο για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από μέλη του κλήρου.

«Το 2012 ήταν περίπου 100 και περίπου 300 το 2011», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, ιερέας Φεντερίκο ΛομπάρντιΟ Λομπάρντι είχε αρχικά αμφισβητήσει ένα ρεπορτάζ που δημοσιοποιήθηκε χθες από το Associated Press, το οποίο ανέφερε πως 384 μέλη του κλήρου είχαν υποβληθεί στην τιμωρία αυτή στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά αργότερα υπαναχώρησε.

«Είναι σωστό το δημοσίευμα», δήλωσε όμως σήμερα ο Λομπάρντι προς το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Ωστόσο το Δίκτυο των προσώπων που έπεσαν θύματα βίας από ιερείς (SNAP) θεωρεί ανεπαρκή αυτά τα πειθαρχικά μέτρα. «Ο Πάπας οφείλει να αρχίσει να αποσχηματίζει και τους ιερείς που καλύπτουν τα σεξουαλικά εγκλήματα και όχι μόνον αυτούς που τα διαπράττουν. Όσο δεν γίνεται αυτό, λίγα πράγματα θα αλλάξουν», αναφέρει το SNAP σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε ακόμη: Βατικανό: Σύσταση ειδικής επιτροπής για τις κακοποιήσεις παιδιών