Στην Δανία το μεγάλο Data Center της Apple

Στην Δανία το μεγάλο Data Center της Apple
Photo:

Το νέο data center αξίας $921 εκατομμυρίων έχει προγραμματιστεί για το 2ο ημερολογιακό τρίμηνο του 2019.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση η Apple αποφάσισε να κατασκευάσει το  κέντρο δεδομένων της αξίας $921 εκατομμυρίων στην νοτιοδυτική πόλη Aabenraa, κοντά στο Viborg, όπου έχει ήδη ένα ακόμα κέντρο υπό κατασκευή.

Το data center της Apple στην Aabenraa θα χρησιμοποιηθεί για τις online υπηρεσίες της Apple (βλ. iCloud, iTunes Store, App Store, iMessage, Maps και Siri) για τους Ευρωπαίους χρήστες και θα αποτελέσει το 2ο κατά σειρά data center της εταιρείας στην Δανία.

Το πρώτο data center της Apple στην Δανία, στο Viborg , αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας αναφέρει πώς και τα δύο κέντρα θα χρησιμοποιήσουν μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα «βοηθήσουν τη χώρα στην επίτευξη των στόχων της για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Το υπουργείο δήλωσε τη Δευτέρα ότι με τις τελευταίες επενδύσεις από την Apple, το Facebook και την αγορά ενός οικόπεδου από την Google, η σκανδιναβική χώρα έχει πολλές πιθανότητες να γίνει ένας απ’ τους μεγαλύτερους παίκτες τεχνολογίας στον κόσμο.

Επιπλέον, η χώρα βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες όσον αφορά τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες, σύμφωνα με μια έκθεση της Greenpeace που πραγματοποιήθηκε μέσα στην χρονιά.