Στο χαμηλότερο επίπεδο πενταετίας η ανεργία στις ΗΠΑ

Στο χαμηλότερο επίπεδο πενταετίας η ανεργία στις ΗΠΑ

Νέα μείωση των ανέργων στο 7,2% ανακοίνωση η υπηρεσία στατιστικών στοιχείων.

Μείωση της ανεργίας στο 7,2% σημειώθηκε στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας στατιστικών στοιχείων για την απασχόληση (Bureau of Labor Statistics, BLS).  Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε εν σχέσει με τον Αύγουστο, όταν υπολογιζόταν ότι ανερχόταν στο 7,3%, και ακόμη περισσότερο εν σχέσει με τον Ιούνιο, όταν έφθανε το 7,7% του ενεργού πληθυσμού, σύμφωνα με τα στοιχεία του BLS. Το ποσοστό ανεργίας του Σεπτεμβρίου ήταν το χαμηλότερο που καταγράφηκε μετά το Νοέμβριο του 2008.

Οι εγγραφές στα μισθολόγια αυξήθηκαν κατά 148.000 τον Σεπτέμβριο, με βάση τα στοιχεία που τηρούν οι εργοδότες.  Τους τελευταίους 12 μήνες η αύξηση της απασχόλησης υπολογίζεται ότι ανήλθε κατά μέσον όρο σε 185.000 τον μήνα. Το σύνολο των ανθρώπων που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτών που αδυνατούν να εξασφαλίσουν μια θέση απασχόλησης ανήλθε σε 11,26 εκατ. πρόσωπα, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τον Αύγουστο, όταν υπολογιζόταν με βάση την ακολουθούμενη μεθοδολογία σε 11,31 εκατομμύρια.

Τα δεδομένα αυτά, τα οποία κανονικά επρόκειτο να δημοσιευθούν την 4η Οκτωβρίου, καθυστέρησαν να δοθούν στην δημοσιότητα λόγω της αναστολής της λειτουργίας των περισσότερων υπηρεσιών του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους για το διάστημα από την 1η ως την 16η Οκτωβρίου, ενόσω το Κογκρέσο δεν συμφωνούσε σε έναν προσωρινό προϋπολογισμό για να αρχίσει το νέο οικονομικό έτος στις ΗΠΑ.