Στο Κρεμλίνο ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Κρεμλίνο ο Αλέξης Τσίπρας

Στη Μόσχα θα βρεθεί ο πρωθυπουργός στις 8 Απριλίου και στις 9 Μαϊου.

Ανακοινώθηκε και επίσημα στους δημοσιογράφους από τον εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρας, θα μεταβεί στη Μόσχα στις 8 Απριλίου και στις 9 Μαΐου. Όπως σημείωσε ο κ. Πεσκόφ, το Κρεμλίνο απέστειλε στον Έλληνα Πρωθυπουργό «ισχύουσα πρόσκληση» και κατόπιν άρχισε η διαδικασία διευθέτησης της ημερομηνίας.
«Όταν γίνεται συντονισμός των προγραμμάτων, τότε αδιαμφισβήτητα λαμβάνονται υπ’ όψη οι επιθυμίες των προσκεκλημένων. Εκφράστηκε η επιθυμία, επιλέχθηκαν βολικές ημερομηνίες, γι’ αυτό και οι συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας θα γίνουν στις 8 Απριλίου», τόνισε προσθέτοντας:

«Το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Μόσχα θα είναι μια επίσκεψη εργασίας και θα γίνουν συνομιλίες εργασίας. Στις 9 Μαΐου προβλέπεται να διεξαχθεί το τελετουργικό, αναμνηστικό μέρος, που είναι αφιερωμένο στην Ημέρα της Νίκης. Πρόκειται για διαφορετικές εκδηλώσεις (…) επιθυμία της Μόσχας θα ήταν να ανταποκριθεί ο πρωθυπουργός και στις δύο υπάρχουσες προσκλήσεις».

«Με το πέρας των συνομιλιών, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, έχει προγραμματιστεί η υπογραφή σειράς διμερών συμφωνιών», προσέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, ενώ ειδικότερα για τις εκδηλώσεις της 9ης Μαΐου τόνισε: «όσοι επιθυμήσουν να μοιραστούν μαζί μας τη χαρά της μνήμης της Νίκης και την κατανόηση της σημασίας μιας κοινής απόκρουσης των προκλήσεων και απειλών για ολόκληρη την ανθρωπότητα, αλλά παρόλα αυτά πρωτίστως πρόκειται για μια γιορτή για εμάς, είναι μια δική μας εορτή, γιατί είμαστε οι νικητές. Είναι μια γιορτή για τους βετεράνους μας, οι οποίοι νίκησαν εκείνον τον πόλεμο».