Στουρνάρας και ΔΗΜΑΡ «κλειδώνουν» τον ανασχηματισμό

Στουρνάρας και ΔΗΜΑΡ «κλειδώνουν» τον ανασχηματισμό

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, μέχρι τον ανασχηματισμό - Τι συζήτησαν Σαμαράς και Βενιζέλος. 

Του Γιάννη Πιτταρά
Ο ανασχηματισμός όχι μόνο δεν διαψεύσθηκε, αλλά για πρώτη φορά επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο και μάλιστα όχι από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αλλά από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

«Ο ανασχηματισμός θα γίνει με πολιτικούς και όχι με δημοσιογραφικούς όρους, τη στιγμή που πρέπει» ήταν τα λόγια του Ευάγγελου Βενιζέλου αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κρατήσουν για τους ίδιους, τουλάχιστον την …επιλογή των προσώπων του νέου κυβερνητικού σχήματος!

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος τόνισε ότι «ο ανασχηματισμός απαιτεί προεργασία και να ληφθούν υπόψη οι υποχρεώσεις της χώρας σχετικά με τη προεδρία. Θα είναι στοχευμένος στις ανάγκες κυβερνητικού έργου και δεν θα είναι για εσωτερική κατανάλωση».

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι οι αποφάσεις για τις αλλαγές στα πρόσωπα των υπουργών θα αποτελέσουν την συνισταμένη μιας σειράς παραγόντων που έχουν να κάνουν και την πολιτική συγκυρία.

Αρχής γενομένης από τις ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα της ΔΗΜΑΡ, αφού Σαμαράς και Βενιζελος θα περιμένουν πρώτα να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο κόμμα, μέσα στο Σαββατοκύριακο, και μετά να διερευνήσουν τις προθέσεις συγκεκριμένων στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς και το αν επιθυμούν να συνεργαστούν ή και να αναλάβουν ακόμα και υπουργικά πόστα.

Το μεγάλο αγκάθι του ανασχηματισμού ωστόσο έχει να κάνει με το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών και ποιο θα είναι το μέλλον του Γιάννη Στουρνάρα.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr