Στουρνάρας: Στο 3,8% η ύφεση για την ελληνική οικονομία

Στουρνάρας: Στο 3,8% η ύφεση για την ελληνική οικονομία

Ηπιότερη θα είναι η συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

Ο Γιάννης Στουρνάρας σε δήλωση του, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, αναφέρει ότι η ύφεση που θα εμφανίσει η ελληνική οικονομία θα είναι 3,8% το 2013.  Μιλώντας σε συνέδριο, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η οικονομία οδεύει προς την ανάκαμψη, επικαλούμενος κυβερνητικές εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο.

«Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, η οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο, για πρώτη φορά τουλάχιστον από την έναρξη της κρίσης, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία», τόνισε ο Στουρνάρας. «Για πρώτη φορά, εκτιμούμε ότι το ΑΕΠ επεκτάθηκε σε τριμηνιαία βάση», είπε.

Σύμφωνα με τα μη εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτό τον μήνα, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 3,8% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο.

Ο κ. Στουρνάρας έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι η χώρα δεν έχει βγει ακόμα από την εξαετή ύφεση. «Οι δείκτες φανερώνουν μια τάση στην ελληνική οικονομία, προς ηπιότερη ύφεση και αργά προς την ανάκαμψη».

Στουρνάρας: Είναι νωρίς να μιλάμε για τρίτο πρόγραμμα στήριξης