Τα ελληνικά αφεψήματα που «κόβουν την ανάσα»

Τα ελληνικά αφεψήματα που «κόβουν την ανάσα»

Πώς η Anassa Organics ετοιμάζεται να φτάσει τα βιολογική της αφεψήματα μέχρι τη Ρωσία. 

Με κομμένη την Anassa μένουν όσοι δοκιμάζουν τη σειρά βιολογικών αφεψημάτων της εταιρείας Anassa Organics. Μέσα σε μόλις λίγους μήνες ζωής, η εταιρεία- νεοσσός έχει ήδη μπει στην Σκανδιναβική αγορά δίνοντας το παρόν σε Δανία και Σουηδία. «Αυτή την περίοδο είναι ακόμη σε εξέλιξη συζητήσεις για να οριστικοποιήσουμε τη συμφωνία με delicatessen που βρίσκονται στη ρωσική αγορά. Καθημερινά δεχόμαστε e-mail και από άλλες αγορές του εξωτερικού, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλουμε να κάνουμε αργά και σταθερά βήματα» αναφέρει στο Fortunegreece.com η Αφροδίτη Φλώρου, συνιδρύτρια της Anassa Organics.

Αφήνοντας πίσω, μαζί με την Γιάννα Ματθαίου, την μακροχρόνια εμπειρία απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, επιλέγουν να δημιουργήσουν στα χρόνια της κρίσης κάτι δικό τους και να ασχοληθούν με τη βιολογική καλλιέργεια. «Μόλις τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να εμφανίζονται καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων. Μέχρι πρότινος ήμασταν πολύ πίσω σ’ αυτό το κομμάτι. Η ζήτηση από την ελληνική αγορά είναι διαρκώς αυξανόμενη».

Τα προϊόντα έχουν τοποθετηθεί σε 15 επιλεγμένα σημεία της Ελλάδας και όπως όλα δείχνουν αυτή είναι μόνο η αρχή. Το εντυπωσιακό είναι πως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα συστήθηκαν στο ελληνικό κοινό, έλαβαν το «χρίσμα» και άνοιξαν τα φτερά τους για το εξωτερικό. Η παραγωγή και το packaging φέρουν σφραγίδα ελληνική, με τα αρωματικά φυτά να διατίθενται σε μεταλλικό κουτί, το οποίο προστατεύει και συντηρεί τα πολύτιμα βότανα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Κάθε μεταλλική συσκευασία – στην οποία απεικονίζονται πλάσματα από την ελληνική μυθολογία- , περιέχει ειδικά βιοδιασπώμενα φίλτρα αλλά και ξύλινα στηρίγματα που βοηθούν στην εκχύλιση των αρωματικών φυτών στο ζεστό νερό.

1/8

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία προετοιμάζεται για την σοδειά του καλοκαιριού από την οποία θα προκύψουν τα νέα, ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφεψήματα. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η παραγωγή καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη φύση χωρίς την παρέμβαση ανθρώπινου χεριού. «Συνεχίζουμε τις έρευνες. Σίγουρα υπάρχει χώρος για τη δημιουργία νέων προϊόντων με βάση τα αρωματικά φυτά. Αυτό όμως που έχουμε θέσει ως προτεραιότητα είναι να κερδίσουμε σταδιακά την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών».

Από την Anassa Organics παράγονται συνολικά δέκα κωδικοί, όλοι βασισμένοι σε αρωματικά φυτά που βγαίνουν κατευθείαν από την ελληνική γη, ενώ η βιολογική προέλευση των προϊόντων είναι πιστοποιημένη από τη ΔΗΩ. Η σειρά περιλαμβάνει βιολογικής καλλιέργειας: Τσάι του Βουνού, Μέντα, Χαμομήλι, Άγριο τριαντάφυλλο, Λουΐζα και πέντε μείγματα αρωματικών φυτών, κάθε ένα από τα οποία προσφέρει τις αντιοξειδωτικές και ευεργετικές ιδιότητες του συνδυασμού των βοτάνων που περιέχει και τα οποία συνεισφέρουν στις πολλαπλές καθημερινές ανάγκες (Pure Symmetry, Pure Defense, Pure Happiness,Pure Youth και Pure Peace).

Διαβάστε ακόμη: H Biogreco και το μέλλον της βιολογικής κτηνοτροφίας

Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως το επιχειρηματικό εγχείρημα έλαβε σάρκα και οστά κατόπιν συστηματικής έρευνας. Η Anassa Organics συνεργάστηκε με επιστημονική ομάδα, που συστάθηκε για τη συγκεκριμένη συνεργασία από καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , η οποία και έδωσε την κατεύθυνση, ώστε τα μείγματα να περιέχουν τις δοσολογίες εκείνες που θα ικανοποιήσουν όλους όσους έχουν θέσει ψηλά τον πήχη και ταυτόχρονα θα διασφαλίσουν την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Παράλληλα, αρκετός χρόνος δαπανήθηκε ώστε να βρεθούν οι κατάλληλοι καλλιεργητές που να χρησιμοποιούν παραδοσιακές τεχνικές καλλιέργειας.