Τα iPhones σάρωσαν στην Κίνα τον Φεβρουάριο

Τα iPhones σάρωσαν στην Κίνα τον Φεβρουάριο

Το μερίδιο πωλήσεων του iOS στην Κίνα άγγιξε το 27,6% το τρίμηνο Δεκεμβρίου 2014 - Φεβρουαρίου 2015, σύμφωνα με την Kantar.

του Φίλιπ Έλμερ Ντεβίτ

Μια πρόσφατη έρευνα της Kantar Worldpanel ComTech καταδεικνύει αυτό που παρατηρητές επισημαίνουν εδώ και εβδομάδες: ότι η ζήτηση για τα smartphone της Apple δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλή στη μεγαλύτερη αγορά κινητών τηλεφώνων στον κόσμο.

Σύμφωνα με τους αριθμούς:

  • 27,6% ήταν το μερίδιο βάσει όγκου πωλήσεων του iOS στην Κίνα από το Δεκέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο.
  • 59% ήταν το μερίδιο αυτών των πωλήσεων που προήλθαν από την China Mobile, τον μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο.
  • 10,2% ήταν το μερίδιο των κινεζικών πωλήσεων που κατέκτησε το iPhone 6.

«Στις αστικές περιοχές της Κίνας, το iPhone 6 της Apple παρέμεινε το πρώτο σε πωλήσεις τηλέφωνο» λέει ο Τάμσιν Τίμπσον της Kantar. «Το iPhone 6 Plus ήταν το τρίτο σε πωλήσεις smartphone μετά το iPhone 6 και το Xiaomi RedMI Note. Με αυτές τις δύο “ναυαρχίδες” και με τα παλαιότερα μοντέλα να πουλάνε ακόμα, η Apple κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση της κατάταξης των κατασκευαστών έξυπνων τηλεφώνων. Και η Xiaomi βρέθηκε στο νούμερο δύο».

Συνολικά, η Kantar βρήκε ότι το μερίδιο αγοράς του iPhone συνέχισε να αυξάνεται τον Φεβρουάριο σε εφτά από τις εννέα χώρες που εξέτασε – στο Ηνωμένο Βασίλειο (έφτασε στο 38,6%), την Αυστραλία (38,5%), την Κίνα (27,6%), τη Γαλλία (21,6%), την Ιταλία (17,5%), τη Γερμανία (17,4%) και την Ισπανία (8,7%). Οι δύο χώρες στις οποίες το μερίδιο μειώθηκε – η Ιαπωνία (έπεσε στο 49,8%) και οι ΗΠΑ (38,8%) – ήταν εκείνες με το ήδη μεγαλύτερο μερίδιο.