Τα νέα κριτήρια για την απόδοση του μερίσματος

Τα νέα κριτήρια για την απόδοση του μερίσματος

Ποιες εναλλακτικές εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών ώστε να δοθεί και το τελευταίο ευρώ του μερίσματος. 

Η κυβέρνηση έχει ως στόχο να δώσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που έχει στα ταμεία της ώστε να εκπληρώσει τη δέσμευση της για την απόδοση όλου του κοινωνικού μερίσματος.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται το ΒΗΜΑ, «ως το τέλος του επόμενου μήνα θα έχουν δοθεί και τα 525 εκατ. ευρώ του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους. Αν διαπιστωθεί ότι με τα υφιστάμενα κριτήρια, δεν απορροφάται το σύνολο του ποσού, τότε τα κριτήρια αυτά θα τροποποιηθούν αναλόγως».

Στην κατεύθυνση αυτή εντείνονται τα σενάρια για την έκδοση υπουργικής απόφασης που θα προβλέπει μεταξύ άλλων την αύξηση του εισοδηματικού ορίου κατά 500 ως 1.000 ευρώ ανά περίπτωση.

Ένα από τα σενάρια που έπεσαν στο τραπέζι προβλέπει την ακόλουθη αύξηση του εισοδηματικού ορίου:

-Από τα 6.000 ευρώ στα 6.500 ευρώ για τους άγαμους

-Από τα 8.000 ευρώ στα 8.667 ευρώ για τους έγγαμους χωρίς παιδιά

-Από τα 9.000 ευρώ στα 9.750 ευρώ για τους έγγαμους με 1 παιδί

-Από τα 10.000 ευρώ στα 10.833 ευρώ για τους έγγαμους με δύο παιδιά

-Από τα 11.000 ευρώ στα 11.917 ευρώ για τους έγγαμους με 3 παιδιά

Το σενάριο αυτό προβλέπει αντίστοιχη αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων και για τις μονογονεϊκές οικογένειες ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων.

Τα νέα κριτήρια αναμένεται ότι θα «κλειδώσουν» σε συνάντηση που θα έχει ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στο τέλος της εβδομάδας. Στην ίδια συνάντηση θα επαναξιολογηθούν αιτήσεις που παρουσίαζαν προβλήματα και έχουν απορριφθεί από το ηλεκτρονικό σύστημα με στόχο να εγκριθεί ένα μεγάλο μέρος από αυτές.

Διαβάστε ακόμη: Τράπεζες έβαλαν «χέρι» στο κοινωνικό μέρισμα!