Τα Starbucks θα σερβίρουν μπύρα και κρασί

Τα Starbucks θα σερβίρουν μπύρα και κρασί
Photo:

Η κορεσμένη αγορά του καφέ δεν είναι αρκετή πλέον για τη γνωστή αλυσίδα. 

Τα Starbucks, η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα αρχίσει να προσφέρει μπύρα και κρασί στα χιλιάδες καταστήματα της σε όλο τον κόσμο.

Με αυτό τον τρόπο επιδιώκει να ανεβάσει τις πωλήσεις της σε μια εξαιρετικά κορεσμένη αγορά καφέ. Η αλυσίδα καταστημάτων Starbucks ξεκίνησε δοκιμαστικά την πώληση μπύρας και κρασιού το 2010 και το πρόγραμμα δοκιμών έκτοτε έχει επεκταθεί σε 40 καταστήματα σε μεγάλα αμερικανικά αστικά κέντρα.

Όπως ανέφεραν οι επικεφαλής της εταιρείας οι πωλήσεις αλκοολούχων ποτών κρίθηκε αναγκαία καθώς η αλυσίδα θέλει να κερδίσει το μερίδιο που της αναλογεί από τους πελάτες που προτιμούν κυρίως τα εστιατόρια και τα καταστήματα διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε , επίσης, κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της, ότι σε συνεργασία με την βασίλισσα των αμερικανικών talk show Όπρα Ουίνφρεϊ, θα προσφέρει μια νέα σειρά από τσάι στα καταστήματα της, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει περισσότερα από 20.100 καταστήματα σε όλο τον κόσμο , συμπεριλαμβανομένων περίπου 11500 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε περισσότερα: 

H Ελλάδα εξάγει (κουλτούρα) καφέ

Τσάι, το νέο στοίχημα των Starbucks