Τα βήματα για την ηλεκτροδότηση σε ευπαθείς ομάδες

Τα βήματα για την ηλεκτροδότηση σε ευπαθείς ομάδες

Καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα, με 50 λεπτά επιβάρυνση τον χρόνο στους καταναλωτές, δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης.

Τα βήματα για την εφαρμογή της δέσμης μέτρων για την ηλεκτροδότηση σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών καταγράφει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης. Ειδικότερα:

– Η Εκκλησία της Ελλάδος, μετά από επικοινωνία του Υπουργού ΠΕΚΑ με τον Αρχιεπίσκοπο, απέστειλε ήδη Εγκύκλιο στις Μητροπόλεις όλης της χώρας, με την οποία δίνει οδηγίες για να αποσταλούν οι καταστάσεις όσων σιτίζουν ή ενισχύουν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο και δεν έχουν ηλεκτροδότηση στις οικίες τους, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα επανασύνδεσης.

– H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενημέρωσε με επιστολή της όλους τους Δημάρχους, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στη συγκρότηση της προβλεπόμενης Επιτροπής η οποία θα επιληφθεί και θα αξιολογήσει όλες τις σχετικές με τη διακοπή ρεύματος περιπτώσεις συμπολιτών μας που εξυπηρετούνται από τις κοινωνικές δομές, ώστε να δρομολογηθεί η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος το ταχύτερο δυνατό.

Βενιζέλος: «Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα»

– Η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ απέστειλαν στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις καταστάσεις με όλους τους κατά τόπους εκπροσώπους τους, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, προκειμένου να συγκροτηθούν και να συνεδριάσουν άμεσα οι Επιτροπές με την παραλαβή των σχετικών καταλόγων όσων είχαν ενταχθεί στις Κοινωνικές και Προνοιακές Δομές των Περιφερειών και Δήμων την 1η Νοεμβρίου 2013. Υπενθυμίζεται ότι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης θα γίνεται χωρίς επιβολή τέλους επανασύνδεσης.

– Οι Δήμαρχοι Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε επικοινωνία που είχαν με τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, ενημέρωσαν ότι έχουν ήδη ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τους και προχωρά η καταγραφή όσων έχουν ενταχθεί σε κοινωνικές δομές και δεν ηλεκτροδοτούνται.

– Σε επίπεδο Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και άλλοι, ενημέρωσαν τον κ. Μανιάτη ότι έχουν, επίσης, ενεργοποιήσει τις αντίστοιχες υπηρεσίες τους.

Μανιάτης: Καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα
Με επιβάρυνση 50 λεπτά τον χρόνο στους καταναλωτές της ΔΕΗ δεν θα είναι καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, είπε ότι θα δημιουργηθεί μια ειδική κατηγορία στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, όπου θα ενταχθούν οι περίπου 10 χιλιάδες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους κοινωνικής αλληλεγγύης των δήμων ή της Εκκλησίας. Ο υπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε ότι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα καμία από αυτές τις οικογένειες, με μοναδικό τίμημα για όλους τους υπόλοιπους μόνο μισό ευρώ.

«Η απόφαση είναι, αυτές οι μερικές χιλιάδες συνανθρώπων μας να αποτελέσουν μια ειδική κατηγορία του ειδικού κοινωνικού τιμολογίου ώστε με ένα κόστος περίπου 0,5 ευρώ το χρόνο για όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές της ΔΕΗ να γίνει η αποπληρωμή της απαιτούμενης δαπάνης» ανέφερε.