Τέλος στο Google Search όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα

Τέλος στο Google Search όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα

Φιλικότερες προς τις ιστοσελίδες με mobile version θα είναι από εδώ και στο εξής οι αναζητήσεις στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Κάτι αλλάζει στο Google Search κι αυτό αφορά όλους μας. Πρόκειται για τη μετάβαση της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης του κόσμου στη mobile εποχή του διαδικτύου, με τα αποτελέσματα αναζητήσεων από εδώ και στο εξής να διαμορφώνονται με βάση το πόσο συμβατή είναι μια ιστοσελίδα στα smartphones και τα tablets.

Όπως γνωστοποίησε η Google, οι σελίδες που δεν έχουν μορφή για mobile συσκευές θα πέφτουν στη λίστα αναζήτησης με αποτέλεσμα να μην είναι άμεσα εμφανείς στους απλούς χρήστες με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως μάλιστα τονίζουν διεθνή ΜΜΕ, αυτό θα προκαλέσει πονοκεφάλους σε τεράστιες εταιρείες και οργανισμούς, όπως είναι η Microsoft αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ελέγξει σε αυτή τη σελίδα εάν το site του είναι mobile-friendly, πάντοτε με βάση τα πρότυπα της Google.

Ορισμένοι ειδικοί στις διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης έχουν χαρακτηρίσει τη νέα αυτή κίνηση της Google, ως «mobilegeddon» (κινητο-αρμαγεδδών). Ο Itai Sadan, ειδικός της εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδων Duda, δήλωσε στο Business Insider ότι «ρίσκο υπάρχει μόνο για εκείνους που δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται».

«Από τις 21 Απριλίου πολλές μικρές επιχειρήσεις θα βρεθούν προ εκπλήξεως εξαιτίας της απότομης πτώσης των επισκεπτών στην ιστοσελίδα τους. Αυτό θα επηρεάσει εκατομμύρια sites σε όλο τον κόσμο», συμπλήρωσε ο Sadan.

Είναι γεγονός ότι οι εταιρείες ξοδεύουν τεράστια ποσά για να καταφέρουν να αναδειχθούν στο Google Search ούτως ώστε να κερδίσουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Όμως η απόφαση της Google για αυτήν την τόσο σημαντική αλλαγή είχε ανακοινωθεί από τον Φεβρουάριο, οπότε όλοι είχαν δύο ολόκληρους μήνες για να προετοιμαστούν.

Η εταιρεία σημείωσε μάλιστα για το θέμα πως «η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει τις αναζητήσεις σε mobile συσκευές σε όλους τις γλώσσες του κόσμου και θα φέρει αξιοσημείωτες αλλαγές στα αποτελέσματα».