Θα σώσει η νέα ταινία Angry Birds τη Rovio;

Θα σώσει η νέα ταινία Angry Birds τη Rovio;
epa05297917 US actor Josh Gad (R) and Producer John Cohen (L) pose with Angry Birds characters during the photocall for 'The Angry Birds Movie' on the eve of the opening of the 69th annual Cannes Film Festival, in Cannes, France, 10 May 2016. The festival runs from 11 to 22 May. EPA/IAN LANGSDON

Η Rovio δαπάνησε 73 εκατομμύρια δολάρια για τη νέα της ταινία.

Η φιλανδική εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών για smartphone, Rovio Entertainment Ltd., ελπίζει να τονώσει τη δημοφιλία του franchise Angry Birds με μια τρισδιάστατη ταινία κινουμένων σχεδίων του Χόλιγουντ που έχει χρηματοδοτήσει η ίδια.

Το παιχνίδι Angry Birds, που παρουσιάστηκε το 2009, παραμένει η κορυφαία επί πληρωμή εφαρμογή όλων των εποχών. Όμως, η εταιρεία που το δημιούργησε φαίνεται ότι έχει ξεμείνει από …καύσιμα, αποτυγχάνοντας τόσα χρόνια να αναπτύξει νέα επιτυχημένα παιχνίδια.

Πέρυσι, η Rovio αναγκάστηκε να προβεί σε περικοπές του ενός τρίτου του εργατικού της δυναμικού καθώς και των δευτερευουσών δραστηριοτήτων της, ενώ κατέγραψε ετήσιες ζημιές ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όλες οι ελπίδες της εταιρείας εναποτίθενται πλέον στην ταινία ‘The Angry Birds Movie’, η οποία έκανε πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στη Γαλλία και το Βέλγιο.

«Όλο αυτό το πρότζεκτ της ταινίας θα έχει θετική επίδραση σε όλες τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες» δήλωσε η Κάτι Λεβοράντα, διευθύνουσα σύμβουλος της Rovio.

Η ίδια πρόσθεσε ότι η εταιρεία αναμένεται να επιστρέψει στην κερδοφορία φέτος.

Η Rovio έκανε η ίδια την παραγωγή της ταινίας. «Είναι θέμα ρίσκου και ανταμοιβής, αλλά και ελέγχου επί του δημιουργικού κομματιού» είπε ο Μίκαελ Χεντ, πρόεδρος της θυγατρικής Rovio Animation, στο Reuters. «Αυτός που πληρώνει τον λογαριασμό αποφασίζει και το τι θα μπει στην ταινία».

Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τους βετεράνους animators Κλέι Κέιτις και Φέργκαλ Ράιλι, γνωστοί για τη δουλειά τους στην Disney και τη Sony Pictures αντίστοιχα.