Τι κάνει ένα Boeing 747 της KLM σε ένα… ξενοδοχείο;

Τι κάνει ένα Boeing 747 της KLM σε ένα… ξενοδοχείο;
epa01942832 An image of a Boeing 747 of Dutch carrier KLM, 23 November 2009 at Schiphol national airport, The Netherlands, as KLM became the first airline in the world to fly on biokerosene with passengers on board. The Boeing 747 took into the air with an engine that runs on a blend of Camelina biofuel and fossil kerosene. Camelina is made from plants. KLM is also developing biofuel based on algae. EPA/LEX LIESHOUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια τουριστική ατραξιόν που παρόμοιά της δεν έχει εμφανιστεί ξανά.

Αν θέλετε να κάνετε κάτι πρωτότυπο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο Άμστερνταμ, ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου ίσως έχει τη λύση, με τη βοήθεια ενός… Boeing 747.

Το εν λόγω αεροσκάφος μετακινείται από το Διεθνές Αεροδρόμιο Σχίπχολ του Άμστερνταμ σε ένα ξενοδοχείο, όπου θα αποτελέσει τουριστική ατραξιόν, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press. Το αεροπλάνο, το οποίο ήταν στην ιδιοκτησία της KLM, χρησιμοποιείτο για να μεταφέρει επιβάτες σε όλο τον κόσμο. Τώρα, χρειάζεται να μετακινηθεί 12,5 χλμ. για να φτάσει στον τελικό του προορισμό. Μόλις φτάσει εκεί, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου θα αναλάβει την ιδιοκτησία του αεροπλάνου και θα το χρησιμοποιήσει για να προσελκύσει θαμώνες για το ξενοδοχείο του.

Φυσικά, το να μεταφέρει κανείς ένα Boeing 747 από ένα αεροδρόμιο σε ένα ξενοδοχείο που είναι πάνω από 12 χλμ. μακριά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΡ, οι εργάτες χρειάστηκε να τοποθετήσουν μεταλλικές πλάκες κατά μήκος λιβαδιών, έτσι ώστε το αεροπλάνο να μην βουλιάξει στη λάσπη.

Το Boeing 747 είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιβατικά αεροπλάνα που βρίσκονται αυτή την περίοδο στον αέρα. Το αεροπλάνο είναι διώροφο, κάτι το οποίο του επιτρέπει να μεταφέρει περισσότερους επιβάτες. Ανάλογα με την έκδοση του αεροπλάνου, το Boeing 747 μπορεί να μεταφέρει από 416 μέχρι 660 επιβάτες. Ζυγίζει, μάλιστα, 150 τόνους.

Δεν είναι ακόμα γνωστό το τι ακριβώς ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου σχεδιάζει να κάνει με το αεροπλάνο, μόλις αυτό έλθει στην ιδιοκτησία της εταιρείας του.