Τι περιμένουν οι μεγαλύτερες τράπεζες από την ΕΚΤ

Τι περιμένουν οι μεγαλύτερες τράπεζες από την ΕΚΤ

Οι τελευταίες εκτιμήσεις πριν τις επίσημες ανακοινώσεις του προγράμματος.

RBS: Πρόσφατα αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της σχετικά με το ύψος του QE σε 650 δισ. ευρώ από 500 δισ. ευρώ προηγουμένως, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί ένα συντηρητικό σενάριο και κάλλιστα θα μπορούσε να φτάσει το 1 τρισ. ευρώ.

Barclays: Αναμένει η ανακοίνωση να αφορά σε αγορά κρατικών ομολόγων ύψους 500-750 δισ. ευρώ και εκτιμά ότι η ρητορική των ανακοινώσεων θα υποδεικνύει τη διατήρηση του προγράμματος για όσο ο πληθωρισμός και οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό παραμένουν σε μη-αποδεκτά επίπεδα.

BofAML: Αναμένει το QE της ΕΚΤ μεταξύ 500 δισ. ευρώ και 700 δισ. ευρώ για διάστημα 18 μηνών και το κλειδί είναι ,κατά την τράπεζα, κατά πόσο ο Ντράγκι θα μπορέσει να δημιουργήσει την αίσθηση ενός προγράμματος χωρίς όρια.

Jefferies: Απεριόριστη ρευστότητα για ακαθόριστο χρονικό ορίζοντα είναι η εκτίμηση της Jefferies,που αναμένει η ΕΚΤ να μην επικεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο νούμερο, αλλά να δηλώσει ότι θα κάνει ‘ότι χρειαστεί’ για να αυξήσει τον πληθωρισμό και τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό.

Morgan Stanley: Αναμένει 500 δισ. ευρώ αγορές κρατικών ομολόγων και 100δις ευρώ αγορές εταιρικών ομολόγων. Το πρόγραμμα πιθανό να μοιραστεί αναλογικά στις χώρες.

JP Morgan: Αναμένει αγορές ύψους 500 δισ. ευρώ σε χρονικό ορίζοντα 12 μηνών, με ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΕΚΤ να κάνει επιπλέον βήματα αν χρειαστεί.

DB: 500 δισ. ευρώ σε διάστημα 2 ετών αναμένει η Deutsche Bank , με την υποχρέωση να αφορά στις επιμέρους κεντρικές τράπεζες.

Commerzbank: Αναμένει ότι δε θα υπάρξει σαφής αναφορά στο ύψος του προγράμματος, παρά αναφορά ότι οι αγορές συνεισφέρουν στην αύξηση του ισοζυγίου γρήγορα προς τα επίπεδα του 1ου τριμήνου του 2012, δηλαδή περί τα 3 τρισ. ευρώ. Με βάση τα μοντέλα υπολογισμού της τράπεζας κάτι τέτοιο θα χρειαστεί αγορές ύψους 700 δισ. ευρώ , ή και μεγαλύτερες ανάλογα με το πόσο γρήγορα θέλει η ΕΚΤ να επιτύχει το στόχο της.

Nomura: Αναμένει το πρόγραμμα μεταξύ 700 – 750 δισ. ευρώ και εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε αγορές στοιχείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα τουλάχιστον 40 δισ. ευρώ ανά μήνα και για όσο διάστημα χρειαστεί ανάλογα με τη μεσοπρόθεσμη εκτίμηση του πληθωρισμού. Επίσης αναμένει αγορές κρατικών ομολόγων ύψους τουλάχιστον 25δις ευρώ ανά μήνα.

Goldman Sachs: Διετής διάρκεια με το ύψος του προγράμματος να κυμαίνεται μεταξύ 500 δισ. ευρώ και 1 τρισ. ευρώ.

UBS: Πρόγραμμα ύψους 1 τρις ευρώ με διετή διάρκεια αναμένει η τράπεζα.

Citi: Εκτιμά η ΕΚΤ να προχωρήσει αρχικά σε αγορές ύψους 600δις ευρώ σε διάστημα δύο ετών, με τα 500δις να αφορούν σε κρατικά ομόλογα και τα 100δις να αφορούν σε εταιρικά.

SocGen: Αναμένει το πρόγραμμα να έχει ύψος 500-550 δισ. ευρώ και να διαρκέσει 2 χρόνια. Προκειμένου η ΕΚΤ να φτάσει τον στόχο του 1τρις ευρώ θα μπορούσε να προχωρήσει σε αγορές κατά 20% από τα ABS, καλυμένα ομόλογα, εταιρικά ομόλογα και τις ευρωπαϊκές εκδόσεις. Αυτά σαν σύνολο θα μπορούσαν να φτάσουν τα 400-450 δισ. ευρώ, όπου αν προστεθούν και αγορές κρατικών ομολόγων 500-550 δισ. ευρώ θα μπορούσε να φτάσει τον στόχο του 1τρις.

Credit Suisse: Αναμένει μια πιο προσεκτική προσέγγιση από την ΕΚΤ, με εβδομαδιαίες αγορές ύψους 10-20 δισ. ευρώ.

Forexreport.gr