Goldman Sachs: Πόσο πιθανό είναι να πάρει η Ελλάδα το Μουντιάλ;

Goldman Sachs: Πόσο πιθανό είναι να πάρει η Ελλάδα το Μουντιάλ;

Με βάση την ανάλυση, η Βραζιλία ξεχωρίζει ως το ξεκάθαρο φαβορί – Ποια είναι η dream team. 

Τιτανομαχία Βραζιλίας – Αργεντινής βλέπει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs σε μια διαφορετική ανάλυση της για το παγκόσμιο κύπελλο. Οι προβλέψεις για κάθε αγώνα βασίζονται σε μια ανάλυση που λαμβάνει υπ’ όψη την ιστορία των ποδοσφαιρικών αγώνων από το 1960. Με βάση την ανάλυση, η Βραζιλία ξεχωρίζει ως το ξεκάθαρο φαβορί, σύμφωνα με την Goldman Sachs, αν και η απόσταση με τους πρωταθλητές κόσμου του 2010, Ισπανούς, έχει περιοριστεί.

Με βάση το μοντέλο ανάλυσης, η Αγγλία είναι πιθανό να αποχωρήσει νωρίς χωρίς νίκη, ενώ μηδενικές είναι οι πιθανότητες για το Καμερούν, την Ιαπωνία, την Κόστα Ρίκα, την Ονδούρα, την Γκάνα και την Αλγερία. Για την Ελλάδα οι πιθανότητες φθάνουν το 0,3%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω υπολογιστικό μοντέλο, δεν χρησιμοποιεί οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την ποιότητα των ομάδων ή μεμονωμένων παικτών. Για παράδειγμα, αν ένας παίκτης-κλειδί ο οποίος ήταν βασικός συντελεστής στις πρόσφατες επιτυχίες μιας ομάδας τραυματιστεί, αυτό δεν θα έχει επίπτωση στις προβλέψεις της Goldman Sachs.

Τέλος, η επενδυτική τράπεζα διαμόρφωσε και την dream team του Μουντιάλ, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τις απαντήσεις των πελατών της.

H «χρυσή» 11άδα
Νόιερ (Γερμανία)
Ράμος (Ισπανία)
Σίλβα (Βραζιλία)
Άλβες (Βραζιλία)
Λαμ (Γερμανία)
Αζάρντ (Βέλγιο)
Ινιέστα (Ισπανία)
Ριμπερί (Γαλλία)
Νεϊμάρ (Βραζιλία)
Μέσι (Αργεντινή)
Ρονάλντο (Πορτογαλία)

Διαβάστε ακόμη: 

Aπό 3.000 έως 30.000 δολάρια το όνειρο του Μουντιάλ της Βραζιλίας

 Σάμπα πολλών δισεκατομμυρίων