Τι προσδοκά ο όμιλος Χανδρή από την αγορά των υδροπλάνων

Τι προσδοκά ο όμιλος Χανδρή από την αγορά των υδροπλάνων

Ο Αναστάσιος Λωσταράκος μιλά για τη στρατηγική συνεργασία με τη Hellenic Seaplanes και την επένδυση του ομίλου Χανδρή στα υδροπλάνα.

Στον κλάδο του τουρισμού επενδύουν ολοένα και περισσότεροι Έλληνες επιχειρηματίες αφού παραδοσιακά θεωρείται το ασφαλέστερο επενδυτικό καταφύγιο. Πριν από λίγες μέρες ο όμιλος Χανδρή, πίσω από τον οποίο βρίσκεται μια από τις ισχυρότερες εφοπλιστικές οικογένειες της χώρας, επέλεξε να τοποθετηθεί στον κλάδο των υδροπλάνων συνάπτοντας στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την εταιρεία Hellenic Seaplanes.

Ο γνωστός επιχειρηματίας Αλέξανδρος Χανδρής, που θεωρείται από τους ισχυρότερους «παίκτες» στον ναυτιλιακό και τον ενεργειακό κλάδο, αναμένεται να επενδύσει μέσω της NRG στη δημιουργία υδατοδρομίων, αρχικά στη Χίο, τα Ψαρρά και τις Οινούσες. Την απάντηση στο ερώτημα γιατί μπαίνει αυτή τη χρονική περίοδο ο όμιλος Χανδρή στην αγορά των υδροπλάνων δίνει στο Fortunegreece.com ο Πρόεδρος της εταιρείας NRG, κ. Αναστάσιος Λωσταράκος. «Ο λόγος που τώρα ξεκινάει το δικό μας επενδυτικό ενδιαφέρον είναι κυρίως η διαλεύκανση του θεσμικού πλαισίου ανάπτυξης και λειτουργίας των υδατοδρομίων που είναι και ο τομέας της επένδυσης μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο η ένταξη των υδροπλάνων στον τομέα μεταφορών της χώρας είναι μια δεδομένη ανάγκη εδώ και πολλά χρόνια και αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας και την πρόσβαση σε νέους προορισμούς που μέχρι σήμερα ήταν δυσπρόσιτοι. Επιπρόσθετα, θα συμβάλλει στη διευκόλυνση των μόνιμων κατοίκων κυρίως των μικρότερων νησιών που μέχρι σήμερα ταλαιπωρούνται στο θέμα των μετακινήσεων.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης που έχει καταρτιστεί και με δεδομένο πως έχει προχωρήσει η παραχώρηση των χώρων για τα αντίστοιχα υδατοδρόμια εντός των χερσαίων λιμενικών ζωνών, ο στόχος της NRG είναι τα υδατοδρόμια να έχουν κατασκευαστεί εντός του 2016. Η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να φτάσει τις €300.000-€450.000 ανάλογα με τις ιδιαίτερες προδιαγραφές του κάθε υδατοδρομίου. «Παρακολουθούμε εδώ και καιρό την μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει από την Hellenic Seaplanes για το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς και σίγουρα παρουσιάζει επενδυτικό ενδιαφέρον. Αυτή η πρώτη συνεργασία στην ανάπτυξη υδατοδρομίων θα μας δώσει ίδια γνώση στον συγκεκριμένο τομέα και στη συνέχεια θα μελετήσουμε τις επόμενες κινήσεις μας».

Αξίζει να αναφερθεί πως η NRG συγκαταλέγεται μεταξύ των ταχύτατα αναπτυσσόμενων εταιρειών Εμπορίας και Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα που, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, κατάφεραν να βελτιώσουν σημαντικά τα οικονομικά τους μεγέθη. Στον τομέα της Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, έχοντας ως επίκεντρο της ανάγκες της ελληνικής επιχείρησης, προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών με σημαντική εξοικονόμηση κόστους. «Η προσπάθεια μας αυτή προφανώς και εκτιμήθηκε από την αγορά με αποτέλεσμα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό χαρτοφυλάκιο πελατών. Παράλληλα, δραστηριοποιούμενοι δυναμικά στην Εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας (electricity trading) επενδύουμε διαρκώς τόσο στις υποδομές μας όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό υψηλών προσόντων με κύριο στόχο να διαδραματίζει η nrg σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή αγορά της Νοτιανατολικής Ευρώπης».

Ο οικονομικός στόχος που έχει τεθεί για την τρέχουσα χρονιά είναι η περαιτέρω διεύρυνση του μεριδίου αγοράς της nrg στον ενεργειακό χάρτη σε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης. « Με βάση τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα αλλά και το στρατηγικό σχεδιασμό που έχουμε θέσει σε εφαρμογή, αυτό θα απεικονιστεί και στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας με σημαντική αύξηση τόσο του Κύκλου Εργασιών όσο και της κερδοφορίας της NRG».