Τη θέση του Έλον Μασκ στο τιμόνι της Tesla αναλαμβάνει η Ρόμπιν Ντένχολμ

Τη θέση του Έλον Μασκ στο τιμόνι της Tesla αναλαμβάνει η Ρόμπιν Ντένχολμ

Ιστορική αλλαγή στην εταιρεία μετά την αναγκαστική αποχώρηση του CEO της από τη θέση του προέδρου εξαιτίας των tweets του.

Η Ρόμπιν Ντένχολμ θα αντικαταστήσει τον Ελον Μασκ στην προεδρία της Tesla. Πριν από ένα μήνα ο δισεκατομμυριούχος αποσύρθηκε από τη θέση, ως μέρος διακανονισμού με τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

H εταιρεία έπρεπε μέχρι τις 13 Νοεμβρίου να καλύψει τη θέση, υπό τον διακανονισμό με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η οποία σημείωσε ότι τα tweets του Ελον Μασκ για έξοδο της Tesla από το Χρηματιστήριο είχαν «ψευδή ή παραπλανητικά μηνύματα». Σύμφωνα με την απόφαση της, μπορούσε να παραμείνει CEO αλλά όχι και πρόεδρος.

Το καλοκαίρι ο Έλον Μασκ ανακοίνωνε μέσω Twitter, ότι είχε «εξασφαλίσει χρηματοδότηση» για την έξοδο της Tesla από το χρηματιστηριο στα $420 ανά μετοχή και ότι είχε «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

Ακολούθησε μήνυση σε βάρος του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κατηγορώντας τον για απάτη.

Στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν αναφέρεται ότι ο Μασκ «γνώριζε ή αδιαφορούσε να μάθει» ότι παραπλανούσε τους επενδυτές στις 7 Αυγούστου, όταν έκανε τις συγκεκριμένες αναφορές σε 22 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter.

Η μετοχή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υπέστη απώλειες μετά την μήνυση της SEC, χάνοντας κεφάλαια αξίας σχεδόν 7 δισ. δολαρίων. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Jay Clayton με ανακοίνωσή του δήλωσε τότε ότι η συμφωνία είναι προς το καλύτερο συμφέρον των αμερικανικών αγορών και των μετόχων της εταιρείας.