Τηλεφωνικά διαγράμματα μετά τη δολοφονία Φύσσα έδωσε η αστυνομία

Τηλεφωνικά διαγράμματα μετά τη δολοφονία Φύσσα έδωσε η αστυνομία

Αποκαλυπτικά κι ενδεικτικά του αναβρασμού στους κόλπους της ΧΑ τα πρώτα στοιχεία.

Αποκαλυπτικά, για τις επικοινωνίες που έγιναν μεταξύ των στελεχών και άλλων μελών της Χρυσής Αυγής και ενδεικτικά για τον ρόλο του καθενός, πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, αλλά και ενδεικτικά του αναβρασμού που επικράτησε λίγη ώρα μετά, θεωρούνται από τις Αρχές, δύο διαγράμματα που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία. Σε αυτά φαίνονται οι τηλεφωνικές επαφές από τα τηλέφωνα του βουλευτή, Γιάννη Λαγού, και του προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη.

Όπως φαίνεται στον «χάρτη» των τηλεφωνικών επικοινωνιών, ο βουλευτής έχει αλλεπάλληλες επαφές με τον Γ. Πατέλη και άλλα άτομα, μεταξύ των οποίων ο Ηλίας Παναγιώταρος, πριν από την δολοφονία, ενώ μετά το έγκλημα δέχεται κλήση και καλεί τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Διαβάστε ακόμη: Στους ανακριτές τέσσερις βουλευτές  της Χρυσής Αυγής

Ο Γιάννης Λαγός φαίνεται ότι έχει δεχτεί πριν τη δολοφονία και ένα τηλεφώνημα από τη Βουλή, που όμως δεν αποδεικνύεται αν σχετίζεται με το αιματηρό περιστατικό, που ακολούθησε.

Ο Γ. Πατέλης επίσης, φαίνεται ότι είναι το κέντρο της «προετοιμασίας» της δολοφονίας, ενώ αμέσως μετά, επικοινωνεί με τη σύζυγο του δράστη, Γ. Ρουπακιά (συνδρομητής 1.), καθώς και με τον Νίκο Μιχαλολιάκο το μεσημέρι της επόμενης μέρας.

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Βλάχος

1/2