Το δώρο του Ιβάν Σαββίδη στον Αλέξη Τσίπρα

Το δώρο του Ιβάν Σαββίδη στον Αλέξη Τσίπρα

Συνάντηση Τσίπρα με ομογενείς στη Μόσχα με Σαββίδη σε πρώτο πλάνο.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Αλέξη Τσίπρα οι Έλληνες ομογενείς στην Ρωσία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, είχε την ευκαιρία να τα πει μαζί τους και να συζητήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Συζητήσαμε το θέμα της αύξησης των εξαγωγών στη Ρωσία, με τη δημιουργία κοινών ελληνορωσιών εταιρειών στη ρωσική επικράτεια προκείμενου οι Έλληνες εξαγωγείς να μπορούν να στέλνουν προς επεξεργασία τα προϊόντα τους στη Ρωσία και να μην καταλογίζεται ως εξαγωγή, για να μπορέσουν έτσι να ξεπεραστούν τα αντίμετρα σε βάρος τους», είπε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για μια σημαντική ενίσχυση της οικονομίας μας που, όπως είπε, «βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση».

«Την ύφεση την ξεπεράσαμε και ευελπιστούμε ότι θα είμαστε σε ανάπτυξη το επόμενο διάστημα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως συμφώνησαν, επίσης, τη δημιουργία ενός πλαισίου ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε και με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Οι δύο τους συζήτησαν για πολλά θέματα με τον ιδιοκτήτη του «Δικεφάλου να προσφέρει κι ένα δώρο στον Αλέξη Τσίπρα.

Να σημειωθεί ο ότι Ιβάν Σαββίδης συμμετείχε ως συντονιστής 5ης περιφέρειας ΣΑΕ πρώην χωρών της ΕΣΣΔ, και πρόεδρος της Εθνικοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο Twitter του για τη συνάντηση:

Συνάντηση με προέδρους και μέλη Ομογεινειακών Συλλόγων Ρωσίας. Μια θερμή και συγκινητική συνάντηση. #Greece
9:48 PM – 8 Apr 2015