To «κλειδί» για την επέκταση της HotelBrain στο εξωτερικό

To «κλειδί» για την επέκταση της HotelBrain στο εξωτερικό
Photo:

Η εταιρεία ενισχύει ακόμα περισσότερο τη θέση της στο ξενοδοχειακό μάνατζμεντ – Τα σχέδια για το εξωτερικό.

Δράσεις που ισχυροποιούν τη θέση της HotelBrain στο χώρο του ξενοδοχειακού μάνατζμεντ ανακοίνωσε ο Πάνος Παλαιολόγος, πρόεδρος και ιδρυτής της, σε σημερινή συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. Πλέον η εταιρία διαχειρίζεται 155 ξενοδοχειακές μονάδες, κάτι που «μεταφράζεται» σε 60 διαφορετικούς προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Σαντορίνη η εταιρία διαχειρίζεται 27 ξενοδοχεία. Μετά την Κύπρο, το Λίβανο, την Τουρκία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και την Ιταλία, η HotelBrain επέκτεινε την παρουσία της στην Αυστρία με την ένταξη και δεύτερου ξενοδοχείου στο χαρτοφυλάκιο του δυναμικού της. «Κλειδί» για να ανοίξει η πόρτα της γεωγραφικής επέκτασης, αποτέλεσε το άνοιγμα των γραφείων της HotelBrain International στο Λονδίνο, κάτι που η διεθνής επιχειρηματικότητα το εκτίμησε, όπως τονίστηκε.

Στη νέα φάση που εισέρχεται η εταιρία, μετά και τη μεγέθυνση των δραστηριοτήτων της, καθοριστικό ρόλο θα παίξει η νέα θυγατρική που σύστησε η HotelBrain. Πρόκειται για τη HotelBrain Capital, που πλέον μέσω αυτής, θα γίνονται οι μισθώσεις των ξενοδοχείων τα οποία θα αναλαμβάνει η HotelΒrain να διοικήσει.

Όπως ανάφερε ο κ. Παλαιολόγος, είναι ένα μοντέλο που και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου θα «ξενοιάσει» με τα της διοίκησης, αλλά και η HotelBrain θα μπορέσει να εφαρμόσει απρόσκοπτα το στιλ διοίκησης που αρμόζει κατά περίπτωση. Πλέον η HotelBrain δεν αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας, κομμάτια της αλυσίδας της διοίκησης, όπως πωλήσεις, επικοινωνία κ.λπ. Αντίθετα αναλαμβάνει όλο το «πακέτο» της διοίκησης σε μια μονάδα. Όσον αφορά το κόστος της μίσθωσης, αυτό είναι συνάρτησης της απόδοσης του ξενοδοχείου.

Ενδεικτικό της δυναμικής με την οποία κινείται η εταιρία είναι το γεγονός ότι στο σκέλος της συμβουλευτικής και της ανάπτυξης επιχειρησιακών σχεδίων, έχει εκτοξευτεί η ζήτηση από τους υποψήφιους επενδυτές. Αυτό μεταφράζεται σε πολλά νέα υπό κατάρτιση επιχειρηματικά σχέδια, που με τη διαμόρφωση κατάλληλου επενδυτικού νόμου, θα λάβουν «σάρκα και οστά», ανάφερε ο κ. Παλαιολόγος. Όσον αφορά τις νυν επιχειρηματικές ξενοδοχειακές μονάδες, πολλές έχουν αναζητήσει σωσίβιο… στη HotelBrain προκειμένου να πετύχουν άνθιση των οικονομικών μεγεθών τους.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Παλαιολόγος, πολλές με τον τρόπο αυτό πέτυχαν και αναδιάρθρωση των δανείων τους, στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ