Το πρόγραμμα Impact της Ashoka για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το πρόγραμμα Impact της Ashoka για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Fresh Tracks

Tο πρόγραμμα Impact, που έχει υποστηρίξει πάνω από 100 πρωτοβουλίες κοινωνικού σκοπού στην Ευρώπη μέχρι σήμερα και υλοποιείται από τον διεθνή οργανισμό Ashoka, ήρθε στην Ελλάδα.

Με την κοινωνική επιχειρηματικότητα (Social Entrepreneurship) στο επίκεντρο, ο οργανισμός Ashoka έχει στόχο να εντοπίσει τις πιο υποσχόμενες πρωτοβουλίες κοινωνικού σκοπού στην Ελλάδα, να τις βοηθήσει σε οργανωτικό επίπεδο και να τις υποστηρίξει να αναπτυχθούν, ώστε να πολλαπλασιάσουν το θετικό αντίκτυπό τους στην κοινωνία.

Μηχανισμός του Προγράμματος Impact

  • Οι συμμετοχές που θα επιλεχθούν θα λάβουν δωρεάν υποστήριξη και τετράμηνη εξατομικευμένη καθοδήγηση για την ανάπτυξη και προώθηση της πρωτοβουλίας τους.
  • Παράλληλα, θα παρακολουθήσουν θεματικά εργαστήρια, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές με μέλη του δικτύου Ashoka (Ashoka Fellows) που θα επισκεφθούν την Ελλάδα ειδικά για αυτόν τον σκοπό,  καθώς και με ειδικούς από τον χώρο της κοινωνίας, των πολιτών και τον κλάδο του επιχειρείν.
  • Οι πρωτοβουλίες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσουν την πρωτοβουλία τους στο πλαίσιο εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί για να διεκδικήσουν χρηματικά βραβεία.

Υποβολή αιτήσεων

Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016!

Μάθετε Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Impact εδώ. 

Λίγα λόγια για τον οργανισμό Ashoka

Ο μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός Ashoka, εδώ και 35 χρόνια, προπορεύεται στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο κοινωνικών επιχειρηματιών που εφαρμόζουν στην πράξη τις καινοτόμες ιδέες τους, για τη συστημική επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.

Βασιζόμενος στην αρχή ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προώθησης της κοινωνικής αλλαγής είναι η επένδυση σε κοινωνικούς επιχειρηματίες με καινοτόμες, βιώσιμες και εφαρμόσιμες σε εθνική και παγκόσμια κλίμακα λύσεις, έως σήμερα, έχει υποστηρίξει και εντάξει στο παγκόσμιο δίκτυό του 3.000 κορυφαίους κοινωνικούς επιχειρηματίες (Αshoka Fellows) μεταξύ των οποίων και 2 κατόχους βραβείων Νόμπελ Ειρήνης (Kailash Satyarthi και Mohammad Yunus).

Με γραφεία σε πάνω από 40 χώρες, ο οργανισμός Ashoka επιδιώκει να δημιουργήσει ένα παγκοσμιοποιημένο και άκρως αποτελεσματικό τομέα της κοινωνίας των πολιτών – έναν τομέα που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και θα ενθαρρύνει τους πολίτες όλου του κόσμου να σκέφτονται και να δρουν ως φορείς αλλαγής.

Στους εν δυνάμει “φορείς αλλαγής – changemakers” απευθύνεται το πρόγραμμα Impact: ενδυνάμωση κοινωνικού αντίκτυπου επιλεγμένων Ελληνικών πρωτοβουλιών, καλώντας τους να υποβάλλουν υποψηφιότητα με τη δική τους κοινωνική πρωτοβουλία.

Μάθετε Περισσότερες πληροφορίες για την Ashoka Greece εδώ.