Άλλα λέει ο Τραμπ για τη Βόρεια Κορέα και άλλα ο υπουργός Άμυνας

Άλλα λέει ο Τραμπ για τη Βόρεια Κορέα και άλλα ο υπουργός Άμυνας
epa06012337 US President Donald J. Trump delivers remarks before signing a decision memo and letter transmitting ideas on air traffic control reform to Congress, in the East Room of the White House in Washington, DC, USA, 05 June 2017. President Trump's 'Air Traffic Control Reform Initiative' advocates modernizing and privatizing air traffic control. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία συνομιλία, ενώ ο υπουργός του αφήνει ανοιχτή τη διπλωματική οδό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε τη διεξαγωγή διπλωματικών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα τονίζοντας ότι «το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση», αντιδρώντας στο ότι η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία, κίνηση που η διεθνής κοινότητα καταδίκασε έντονα.

«Οι ΗΠΑ μίλαγαν στη Βόρεια Κορέα, και την πλήρωναν επειδή εκβίαζε, επί 25 χρόνια. Το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση!», έγραψε ο Τραμπ σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Εντελώς διαφορετική προσέγγιση από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον διαθέτει ακόμη διπλωματικές λύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα, λίγες ώρες έπειτα από ένα tweet που ανήρτησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους λίγο πριν από μια συνάντηση με τον ομόλογό του της Νότιας Κορέας Κιμ Κουάν-τζιν στο Πεντάγωνο εάν συμφωνεί πως τα διπλωματικά μέσα των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα έχουν εξαντληθεί, ο Μάτις απάντησε: «όχι».

«Δεν ξεμένουμε ποτέ από διπλωματικές λύσεις. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε και ο υπουργός κι εγώ μοιραζόμαστε την ευθύνη να φροντίσουμε για την προστασία των χωρών μας, των λαών μας και των συμφερόντων μας», συμπλήρωσε ο Τζιμ Μάτις.