Τράπεζα Πειραιώς: Την Τετάρτη κληρώνει για τον νέο CEO

Τράπεζα Πειραιώς: Την Τετάρτη κληρώνει για τον νέο CEO


Παραμένουν δύο τα φαβορί για τη θέση, οι κ.κ.Ανθ. Θωμόπουλος και Χρ. Παπαδόπουλο.

Λίλυ Σπυροπούλου

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος, θα λυθεί κατά πάσα πιθανότητα ο γρίφος του ονόματος που θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος στην Τράπεζα Πειραιώς. Στο προκαθορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο στις 14 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το ποιος θα αναλάβει επιτέλους, καθήκοντα διευθύνομτος συμβούλου, που προσωρινά εκτελεί από το καλοκαίρι, ο κ. Γ. Πουλόπουλος, ανώτατο στέλεχος της Τράπεζας.

Το θέμα λαμβάνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί τα ονόματα που ακούστηκαν εκ νέου, μετά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Nomination Committee (της αρμόδιας επιτροπής που ορίζει τις διοικήσεις), μόνο….άγνωστα δεν είναι. Το αντίθετο μάλιστα. Και τα δυο ονόματα που φημολογούνται ως φαβορί για τη θέση είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που….πρωταγωνίστησαν άθελά τους, στο θρίλερ της διαδοχής, που παίχτηκε αυτό το καλοκαίρι.

Πρόκειται για τους κυρίους Χρήστο Παπαδόπουλο, που είχε προτείνει στις αρχές του καλοκαιριού το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και που κόπηκε στην πορεία ….μέσω της συμβολής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), και Άνθιμο Θωμόπουλο, έμπειρο τραπεζίτη και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο στην Τράπεζα Πειραιώς, που αποχώρησε λίγο μετά την αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας.

Γνωστή και η κόντρα που ξέσπασε τότε για τους δύο υποψήφιους, με τον κ. A. Θωμόπουλο να υποστηρίζεται από τον μεγαλοεπενδυτή της Πειραιώς, ιδιοκτήτη του ομώνυμου fund, J. Paulson και τον κ. Παπαδόπουλο, που ενώ αρχικά έλαβε το “πράσινο φως”, στη συνέχεια και με παρασκηνιακές διαδικασίες, δεν παρέλαβε τα ηνία της Τράπεζας. Ο κ. Χρ. Παπαδόπουλος, έχει εργασθεί για την KPMG και την Standard Chartered.

Στο μεταξύ, στη λίστα των ονομάτων που ακούσθηκαν για τη θέση ήταν και αυτό της κυρίας Μαριάννας Πολιτοπούλου, σημερινή διευθύνουσα σύμβουλο στην ΝΝ Ηellas και πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και του κ. Στέλιου Παπαδόπουλου (πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ και στελέχους της Eurobank).

Το προηγούμενο διάστημα, είχαν κυκλοφορήσει ως φήμες, και άλλα ονόματα γνωστών τραπεζικών στελεχών (τόσο από την ελληνική αγορά, όσο και από το εξωτερικό), οι οποίοι πράγματι δέχθηκαν προσέγγιση για τη θέση, αλλά που τελικά, δεν εκδήλωσαν συγκεκριμένο ενδιαφέρον.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Nomination Committee δείχνει τα πράγματα να μπαίνουν στην τελική ευθεία, η αγορά δεν αποκλείει να υπάρξουν και εκπλήξεις, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της Πειραιώς στις 14 του μήνα, δηλαδή, την ερχόμενη Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στην Τράπεζα Πειραιώς, καθήκοντα προέδρου ασκεί ο κύριος Γ. Χατζηνικολάου, μετά την αποχώρηση από την Τράπεζα, του ιδρυτή και τέως προέδρου της, κ. Μιχάλης Σάλλα.

Πηγή: news247.gr