Βγαίνει στις αγορές το Delivery Hero;

Βγαίνει στις αγορές το Delivery Hero;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η γερμανική εταιρεία θα προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή μέσα στο καλοκαίρι.

Η ηγέτιδα γερμανική εταιρεία στις online παραγγελίες, Delivery Hero, είναι πλέον έτοιμη να περάσει την πόρτα του Χρηματιστηρίου.

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της νέας χρηματοδότησης ύψους 387 εκατ. ευρώ απ’ την Naspers, η εταιρεία είναι ένα βήμα πριν προχωρήσει στην πώληση των μετοχών της στο πλαίσιο της δημόσιας εγγραφής της, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή σύμφωνα με τον CEO, Niklas Östberg.

Οι δηλώσεις αυτές ακολούθησαν την ανακοίνωση των εσόδων του πρώτου τριμήνου, τα οποία ξεπέρασαν τα 121 εκατ. ευρώ.

«Είμαστε έτοιμοι για τη δημόσια εγγραφή, όταν νιώσουμε πώς έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή» δήλωσε ο ίδιος, χωρίς να κάνει πιο συγκεκριμένη την ημερομηνία, ούτε το valuation μιας από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές startup.

Παρότι ο ίδιος δεν ανέφερε ημερομηνία, δημοσίευμα της Allgemeine Sonntagszeitung γράφει πώς η εταιρεία θα προχωρήσει σε IPO μέσα στο καλοκαίρι και έχει ως στόχο να σηκώσει πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Delivery Hero, το οποίο δραστηριοποιείται σε πάνω από 40 χώρες με περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους στο δυναμικό του και με σχεδόν 15.000.000 παραγγελίες την ημέρα, είναι μέλος της Rocket Internet, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα online επιχειρήσεων στον κόσμο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, μάλιστα, η Delivery Hero θα είναι η πρώτη εταιρεία του δικτύου που θα προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή και η ίδια η Rocket αποτιμά την εταιρεία στα 3 δισ. ευρώ.