Βίντεο: To ταχύτερο σπορ αυτοκίνητο στο κόσμο

Βίντεο: To ταχύτερο σπορ αυτοκίνητο στο κόσμο

Το Hennessey Venom GT άγγιξε την ταχύτητα των 435,31 χιλιομέτρων ανά ώρα!

Μια «κούρσα» διαφορετική από τις άλλες έγινε στο διάδρομο προσγείωσης διαστημικών λεωφορείων του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι. Το Hennessey Venom GT, το πιο γρήγορο σπορ αυτοκίνητο στο κόσμο, στις 14 Φεβρουαρίου άγγιξε την ταχύτητα των 435,31 χιλιομέτρων ανά ώρα στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, επιτυγχάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για διθέσιο σπορ αυτοκίνητο παραγωγής.

Οδηγός ήταν ο Μπράιαν Σμιθ, διευθυντής του Miller Motorsport, έμπειρος οδηγός αγώνων και πρώην μηχανικός δοκιμών ελαστικών της Michelin. Το ρεκόρ επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Racelogic, που ειδικεύεται σε συστήματα GPS.

«Το ήξερα ότι το αυτοκίνητο μπορούσε να τα καταφέρει, αλλά όπως και να έχει, είναι συναρπαστικό να επιβεβαιώνει κανείς την ταχύτητα 435,31 χλμ/ ώρα του Venom GT» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Hennessey, Ντον Γκόλντμαν. Το κόστος του ανέρχεται στα 1,2 εκατομμύρια δολάρια και, σύμφωνα με τον οδηγό, ήταν δυνατή η επίτευξη ακόμα μεγαλύτερης ταχύτητας, εάν η «κούρσα» γινόταν σε οβάλ πίστα οκτώ μιλίων.

Το Venom GT κατέχει επίσης την παγκόσμια πρωτιά όσον αφορά στην επιτάχυνση από τα 0 στα 300 χλμ/ ώρα (13,63 δευτερόλεπτα). Το αυτοκίνητο έχει βάρος 1,2 τόνων και ιπποδύναμη φρένων (bhp) 1,244, χάρη στον 7.0 λίτρων διπλό τούρμπο κινητήρα V8, παρέχοντας ιπποδύναμη ενός αλόγου ανά κιλό βάρους οχήματος.

Δείτε το βίντεο: