To Volvo που παρκάρει μόνο του

To Volvo που παρκάρει μόνο του

Βρίσκει τη θέση στάθμευσης, ξεπαρκάρει και σας εντοπίζει όπου κι αν είστε - Δείτε το βίντεο.

Τα συστήματα αυτόματου παρκαρίσματος δεν είναι κάτι καινούριο, παραλλαγές τους έχουν παρουσιάσει και άλλοι κατασκευαστές, όπως και η Volvo στο V40. Όμως τώρα είναι η πρώτη που το εφαρμόζει χωρίς να χρειάζεται η παρουσία του οδηγού και μάλιστα με το αυτοκίνητο να βρίσκει μόνο του τη θέση!

Το σύστημα, που βρίσκεται στο στάδιο του πρωτοτύπου, θα επιτρέπει στον οδηγό να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο ακριβώς έξω από τον προορισμό του και εκείνο να συνεχίζει την πορεία του μέχρι το πλησιέστερο πάρκινγκ. Στη συνέχεια, και με μια κλήση από το smartphone, το όχημα θα αφήνει τη θέση του και θα έρχεται να παραλάβει τον οδηγό του από το σημείο όπου βρίσκεται. Σαν να είχε σωφέρ.

1/6

Το σύστημα έχει την αίσθηση όλου του χώρου γύρω του και αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του, π.χ. σταματά σε περίπτωση που ένα άλλο όχημα ή ένας άνθρωπος βρεθεί στο δρόμο του. Η εταιρεία παρουσίασε ήδη το πρώτο λειτουργικό πρωτότυπο όχημα και από τα αποτελέσματα των δοκιμών θα εξαρτηθεί το πότε ακριβώς θα ενσωματωθεί στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε ακόμη: Δέκα εναλλακτικά καύσιμα για αυτοκίνητα