Σόϊμπλε: Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας κατέστρεψε όσα έχτισε η προηγούμενη

Σόϊμπλε: Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας κατέστρεψε όσα έχτισε η προηγούμενη

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εκτιμά ότι είναι λίγο πιθανό ένα Grexit, όμως σημείωσε ότι οι χρηματαγορές έχουν ήδη κοστολογήσει κάθε ενδεχόμενο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι είναι λίγο πιθανή μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όμως πρόσθεσε ότι οι χρηματαγορές έχουν ήδη κοστολογήσει κάθε ενδεχόμενο. «Είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν θα συμβεί (μια χρεοκοπία)», δήλωσε ο Σόιμπλε σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη.

Παρόλα αυτά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι χρηματαγορές ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας ή μιας εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και ότι «δεν μπορεί κανείς να δει οποιαδήποτε μετάδοση στις αγορές» της ελληνικής κρίσης χρέους.

«Αν δούμε την Ελλάδα, δεν αποτελεί μεγάλο μέρος της οικονομίας της ευρωζώνης ως συνόλου. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στις χρηματαγορές μάς λένε ότι οι αγορές έχουν ήδη κοστολογήσει οτιδήποτε ενδέχεται να συμβεί. Δεν μπορεί κανείς να δει οποιαδήποτε μετάδοση», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός.

«Προς το παρόν δεν έχουμε μια λύση και πιστεύω ότι δεν θα βρούμε μία την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από άλλες χώρες της Ευρωζώνης, όμως  το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι το χρέος, αλλά ότι κάποια ημέρα θα πρέπει η χώρα να γίνει ανταγωνιστική.

«Η Ελλάδα είναι πηγάδι χωρίς πάτο, χωρίς να είναι ανταγωνιστική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει καταστρέψει όσα έχτισε η προηγούμενη, τη βελτίωση της οικονομίας της χώρας!» σχολίασε τέλος ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.