Βρετανικό fund επενδύει 21,7 εκατ. ευρώ σε ελληνική εταιρεία λογισμικού

Βρετανικό fund επενδύει 21,7 εκατ. ευρώ σε ελληνική εταιρεία λογισμικού

Η Softomotive, η ελληνική εταιρεία λογισμικού, δραστηριοποιείται στην πολλά υποσχόμενη αγορά του Robotic Process Automation.

Η Softomotive, που δραστηριοποιείται στην αγορά του Robotic Process Automation (RPA), κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον της Grafton Capital, επενδυτικής εταιρείας που ξεκίνησε το 2014 στο Ηνωμένο Βασίλειο και η οποία έχει τοποθετήσει μέχρι σήμερα περί τα 100 εκατ. ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις, κυρίως τεχνολογίας, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Grafton Capital θα επενδύσει 25 εκατ. δολάρια ή αλλιώς 21,7 εκατ. ευρώ στη Softomotive, η οποία έχει δύο βασικές πλατφόρμες για την ανάπτυξη και διαχείριση bots.: τη «ProcessRobot» και τη «WinAutomation». H πρώτη πλατφόρμα απευθύνεται σε μεγάλες (πολυεθνικές) επιχειρήσεις και η δεύτερη σε μικρότερες επιχειρήσεις.

Η επένδυσή της Grafton Capital στην ελληνική Softomοtive γίνεται μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης. Σε αντάλλαγμα αποκτά το 25% των μετοχών τής εταιρείας αφήνοντας το υπόλοιπο 75% στους ιδρυτές της Μάριο Σταυρόπουλο και τον εταίρο του Αργύρη Κάνινη.

Η ελληνική εταιρεία ιδρύθηκε το 2005 αλλά είδε το ενδιαφέρον να μεγαλώνει παράλληλα με την άνοδο της αγοράς του RPA παγκοσμίως, καθώς θεωρείται τομέας – «κλειδί» για τη ψηφιακή μετάβαση. Σύμφωνα με έρευνα της P&S Market Research (Μάιος 2108), η αγορά του RPA θα φτάσει τα 8,6 δισ. δολάρια μέχρι το 2023, μεγαλώνοντας με ρυθμό ανάπτυξης 36,2% από το 2018 μέχρι το 2023.

Σύμφωνα με το Business Wire, η εταιρεία θα μετακομίσει το Λονδίνο για να μπορέσει να ενισχύσει τη διεθνή της δραστηριότητα. Οι μέτοχοί της έχουν συμφωνήσει στη δημιουργία μιας εταιρείας συμμετοχών με έδρα το Λονδίνο κάτω από την οποία θα τοποθετηθούν όλες οι υφιστάμενες δραστηριότητες.

Η εταιρεία ήδη διαθέτει γραφεία σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Μπαγκαλόρη (Ινδία) με πελάτες όπως ΙΒΜ, JP Morgan, Siemens, PwC, Xerox.