#1 Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Για την κατάρτιση της λίστας  πραγματοποιήθηκε έρευνα, σε συνεργασία µε τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συµβουλευτικών υπηρεσιών KPMG. Για την υλοποίηση της πρώτης φάσης επιλέχθηκαν 270 εταιρείες, των οποίων ο ετήσιος τζίρος (2015) ήταν άνω των 50 εκατ. ευρώ, και οι οποίες ομαδοποιήθηκαν ανά κλάδο της αγοράς (συνολικά 9 κλάδοι).

Περίπου 1.600 κορυφαία στελέχη των εταιρειών (CEOs, CFOs, COOs, γενικοί διευθυντές, marketing managers, εμπορικοί διευθυντές, HR directors, Sales Directors και Corporate Communication Managers) συμμετείχαν στην έρευνα επιλέγοντας τις καλύτερες εταιρείες του κλάδου τους, µε γνώµονα τα εννέα κριτήρια του Fortune (Καινοτοµία, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναµικού, Διαχείριση Εταιρικών Πόρων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Χαρακτηριστικά-Ποιότητα Διοίκησης, Οικονοµική Ευρωστία, Μακροπρόθεσµη Επενδυτική Αξία, Ποιότητα Προσφερόµενων Προϊόντων και Υπηρεσιών, Εξωστρέφεια/Ανταγωνιστικότητα).

Το 20% των «top scorers» από κάθε κλάδο και το 50% των εταιρειών που πέρυσι είχαν ανακηρυχθεί ως οι πρώτοι ανά κλάδο δημιούργησαν την τελική βάση των 64 εταιρειών για τη β’ φάση της έρευνας.

Στη συνέχεια καταρτίστηκε λίστα µε τις εταιρείες αυτές και κλήθηκαν εκ νέου τα στελέχη των 270 εταιρειών να επιλέξουν το Top 20, των καλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα, λαµβάνοντας, πάντα, υπόψη τα εννέα κριτήρια. Μετά την επεξεργασία των αποτελεσµάτων της Β’ φάσης, προέξυψε η λίστα Most Admired Companies 2017 (λόγω ισοψηφίας µερικών εξ αυτών, αναδείχτηκαν 23 εταιρείες στις 20 πρώτες θέσεις).

Στοιχεία Κατάταξης

Κατάταξη 1
Προηγούμενη Kατάταξη 2

About Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.

H εταιρεία κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα για το 2017. Κατέχει εδώ και δεκαετίες υψηλή δημοφιλία και αναγνωρισιμότητα, μια επίδοση που βασίζεται σε πολλούς παράγοντες, όπως οι ανταγωνιστικές τιμές των προϊόντων της και η εργοδοτική της στάση όσον αφορά στο προσωπικό και τις εργασιακές πρακτικές.

Η εταιρεία πραγματοποίησε τη μεγάλη κίνηση και εκδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτηση και διάσωση, του έως πρότινος μεγαλύτερου παίκτη της ελληνικής αγοράς που εξελίχθηκε σε μια προβληματική εταιρεία με συσσωρευμένα χρέη της τάξης του 1,8 δισ. ευρώ, την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος.

Με την ενσωμάτωση του δικτύου της Μαρινόπουλος στον Όμιλο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ τον Μάρτιο, ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων του Ομίλου ανήλθε στα 540 πανελλαδικά, εκ των οποίων 252 βρίσκονται στην Αττική, 121 στη Βόρεια Ελλάδα, 16 στη Στερεά Ελλάδα, 71 στην Πελοπόννησο, 59 στην Κρήτη και 21 στα νησιά του Αιγαίου & του Ιονίου. Επίσης, διαθέτει πλέον και 18 Καταστήματα στην Κύπρο.

Απασχολεί περισσότερους από 23.000 εργαζόμενους και αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση ως ο μεγαλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ICAP.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ το 2016 αυξήθηκε κατά 7% σε σχέση με το 2015, όπου οι ενοποιημένες πωλήσεις είχαν ανέλθει στο 1,74 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβάνοντας το 60% της αλυσίδας Χαλκιαδάκης και το 100% της The Mart, πρώην ΜAKRO).

Διαβάστε σχετικά: 

Οικογένεια Σκλαβενίτη: Θέτει τις βάσεις για να αποτελέσει τη νέα ηγέτιδα δύναµη της αγοράς σούπερ µάρκετ