Οι δέκα μεγαλύτερες χρεοκοπίες καταστημάτων τα τελευταία χρόνια

Οι δέκα μεγαλύτερες χρεοκοπίες καταστημάτων τα τελευταία χρόνια

Όλες οι εταιρείες που αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους.

Η American Apparel κατέθεσε αίτημα πτώχευσης πρόσφατα, και είναι η τελευταία εταιρεία λιανικών πωλήσεων που ακολουθεί αυτή την οδό σε μια απελπισμένη προσπάθεια να παραμείνει ζωντανή.

Οι οπαδοί της American Apparel δεν χρειάζεται να απελπίζονται: ένα αίτημα πτώχευσης δεν σημαίνει απαραίτητα το θάνατο μιας εταιρείας.

Πράγματι, η προστασία που παρέχει η υπαγωγή σε καθεστώς πτώχευσης έχει σχεδιαστεί κυρίως για να δίνει στις εταιρείες «ανάσες» και να μειώνει το βάρος των χρεών τους (στην περίπτωση της American Apparel, το χρέος πρέπει να μειωθεί τουλάχιστον κατά το ήμισυ σε 135 εκατομμύρια δολάρια), ενώ προσπαθούν να ανακτήσουν τη θέση τους. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι έμποροι λιανικής πώλησης έχουν καταφέρει να μείνουν στην αγορά μετά από την υπαγωγή σε καθεστώς πτώχευσης: Η Kmart, αν και εξακολουθεί να δυσκολεύεται, το 2004 έγινε μέρος της Sears Holdings, και η Eddie Bauer, που πτώχευσε το 2009, βρίσκεται σε λειτουργία επέκτασης.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις 10 μεγαλύτερες χρεοκοπίες καταστημάτων λιανικής πώλησης κατά τα τελευταία έτη, όπως ιεραρχήθηκαν με βάση τα στοιχεία του ενεργητικού τους κατά τη στιγμή της αρχικής κατάθεσης για υπαγωγή σε καθεστώς πτώχευσης. Τα στοιχεία προέρχονται από το BankruptcyData.com καθώς και από αρχεία δικαστηρίου.