Αλεξιάδης: Έλεγχοι του ΣΔΟΕ μέχρι και δέκα χρόνια πίσω

Αλεξιάδης: Έλεγχοι του ΣΔΟΕ μέχρι και δέκα χρόνια πίσω

«Από τους 24.000 πολίτες που έβγαλαν λεφτά έξω, έχουν ελεγχθεί μόλις οι 1.500», σημειώνει ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας, ο Τρύφων Αλεξιάδης εξήγησε πως οι έλεγχοι που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ είναι ενδελεχείς και σε κάποιες περιπτώσεις η έρευνα θα φτάσει ακόμη και δέκα χρόνια πίσω:

«Από τους 24.000 πολίτες που έβγαλαν λεφτά έξω, έχουν ελεγχθεί μόλις οι 1.500. Όποιος γυρίσει χρήματα από αυτά που σήκωσε το προηγούμενο διάστημα, δεν θα έχει πρόβλημα. Αυτήν την εποχή ο ΣΔΟΕ συγκρίνει τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων με τα δεδομένα των καταθέσεων των προηγούμενων χρόνων. Σε κάποιες περιπτώσεις θα πάμε και 10 χρόνια πίσω. Όσοι δεν δικαιολογούνται, θα κληθούν να δώσουν στοιχεία» και προσέθεσε σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ: «εκεί πάμε περισσότερα χρόνια πίσω».

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Είμαι υπηρεσιακός υπουργός και δεν μπορώ να ανοίξω το στόμα μου. Όταν φύγει αυτό το βάρος από πάνω μου, θα μπορώ να πω περισσότερα. Ξέρω ότι είναι 2.062 περιπτώσεις, πολλές εκ των οποίων ελέγχονται και για άλλα πράγματα. Από αυτές, έχουν ελεγχθεί λιγότερες από 150 μέχρι σήμερα. Ελπίζω μετά τις 20 του μηνός να μπορώ να μιλήσω για τη λίστα Λαγκάρντ».

Για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης εξήγησε: «Ο ΕΝΦΙΑ για το 2015 θα είναι ότι και ο ΕΝΦΙΑ για το 2014. Για το 2016, θα πρέπει να καθίσουν τα κόμματα και να συζητήσουν για το πως θα είναι», ενώ για τη ρύθμιση των 100 δόσεων ξεκαθάρισε πως: «τελείωσαν και δεν μπορεί να ενταχθεί πλέον κανένας».