Το επαγγελματικό tablet που αντέχει το βάρος ενός… τρακτέρ!

Το επαγγελματικό tablet που αντέχει το βάρος ενός… τρακτέρ!

Η διοίκηση της Dell παρουσίασε την πρώτη της σειρά «rugged tablets» που είναι ανθεκτικά σε περιβάλλοντα με αντίξοες συνθήκες.

Ένα tablet που να αντέχει στις αντίξοες συνθήκες λάνσαρε η Dell σε μια προσπάθεια  να συμπεριλάβει στο πελατολόγιό της επαγγελματίες που εργάζονται σε χώρους που οι πιθανότητες να πάθει ζημιά ένα τόσο ευαίσθητο προϊόν είναι αυξημένες.

Το νέο Latitude 12 Rugged Tablet είναι σχεδιασμένο για τους χρήστες εν κινήσει, οι οποίοι απαιτούν απόδοση και αξιοπιστία στις πλέον αντίξοες συνθήκες, με μια συσκευή που μπορεί να αντέξει νερό, σκόνη, άμμο, αλλά και πτώσεις από ύψος άνω του 1,2 μέτρων, καθώς και ακραίες θερμοκρασίες. Αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο σύνολο των καινοτόμων προϊόντων της Dell, το οποίο περιλαμβάνει το Latitude 12 Rugged Extreme convertible notebook με περιστρεφόμενη οθόνη, το Latitude 14 Rugged Extreme notebook, καθώς και το Latitude 14 Rugged notebook.

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η γνωστή πολυεθνική που δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία εδώ και χρόνια στον κλάδο της τεχνολογίας τονίστηκε πως το νέο tablet που έχει βάρος 1.620 γραμμάρια διαθέτει οθόνη υψηλής ευκρίνειας 11,6 ιντσών με τεχνολογία Direct-View που επιτρέπει στο χρήστη του να δουλέψει ακόμα και σε περιβάλλον  με έντονη ηλιοφάνεια, ενώ του παρέχει μέχρι και 12 ώρες αυτονομίας, με τη χρήση δύο εναλλασσόμενων μπαταριών 2 στοιχείων.

Ο Drew Moore, executive director και general manager, Rugged Mobility Products της Dell, εξήγησε πως το νέο προϊόν είναι λίγο πιο βαρύ και 2,5 φορές πιο ακριβό από τα συμβατικά tablet ακριβώς για το λόγο ότι προσφέρει πολύ περισσότερες λειτουργίες και μεγαλύτερη προστασία συγκριτικά με αντίστοιχα ανταγωνιστικά προϊόντα.

«Το προϊόν έχει ήδη τοποθετηθεί στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και στην ελληνική αγορά από τον Αύγουστο και έχουν γίνει εκατοντάδες τεστ μέχρι να το λανσάρουμε. Σκεφτείτε πως ο χρήστης μπορεί να δουλέψει σε εξωτερικούς χώρους ακόμα και όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές και να πατήσει πάνω στην οθόνη, φορώντας γάντια. Μιλάμε για ένα business tablet».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι συσκευές Dell Rugged είναι απαραίτητες σε πολλούς κλάδους, όπως είναι τα σώματα ασφαλείας, οι υπηρεσίες άμεσης επέμβασης και πολιτικής προστασίας, διάφορα περιβάλλοντα εργοστασίων, επιστημονικές εφαρμογές, αλλά και σε όσους επιζητούν την περιπέτεια, καθώς «προσφέρουν υψηλής κλάσης υπολογιστική ισχύ και τις δυνατότητες φορητότητας, που χρειάζεται ο επαγγελματίας για να πετύχει στη δουλειά του».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προϊόντος ο κ. Moore, θέλοντας να δείξει πόσο ανθεκτικό είναι το προϊόν στους κραδασμούς και στις φθορές πέταξε το tablet στο έδαφος και του έριξε νερό, χωρίς αυτό να εμφανίσει κανένα πρόβλημα λειτουργίας.

Από την πλευρά του  ο  Regional Marketing Manager της Dell για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Σπύρος Παπαδάτος, δήλωσε στο FortuneGreece.com πως η ελληνική αγορά «τρέχει» με γοργούς ρυθμούς μέσα στην κρίση, καθιστώντας την Dell ένα αναπτυσσόμενο brand που επωφελείται και ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο την παρουσία του στη χώρα μας.