Σκληρό μήνυμα Τσίπρα: Όσοι δεν ψηφίζουν παραιτούνται

Σκληρό μήνυμα Τσίπρα: Όσοι δεν ψηφίζουν παραιτούνται
ΒΟΥΛΗ ΤΣΙΠΡΑΣ Α «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΨΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ESM» ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Η παραίτηση Σακελλαρίδη και οι πρώτοι τριγμοί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές.

Τεταμένο φαίνεται πώς είναι το κλίμα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το «καυτό» ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ήδη ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υπέβαλε την παραίτησή του, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, καθώς αρνήθηκε να ψηφίσει τα νέα μέτρα. Το μήνυμα του πρωθυπουργού είναι σαφές: «όποιος δεν ψηφίζει θα παραιτείται, καθώς οι βουλευτές είναι διορισμένοι».

Eίναι εμφανές ότι το Μαξίμου θέλει να αποφύγει παρόμοιες καταστάσεις με αυτές που είχαν δημιουργηθεί με την αριστερή πλατφόρμα. Για αυτό τον λόγο συνεργάτες του πρωθυπουργού επιδόθηκαν σε «γύρο αναζητήσεων» πιθανών ανταρτών, ενώ οι περισσότεροι στα πηγαδάκια, στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου εξέφραζαν κάθε άλλο παρά κολακευτικά σχόλια για την κατάσταση στο κόμμα και τη σκληρή στάση του Αλέξη Τσίπρα.

Πάντως κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν ανέντιμη τη στάση του βουλευτή και πρώην στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές έγιναν μόλις πριν δύο μήνες και ότι ο ίδιος είχε ψηφίσει το μνημόνιο και γνώριζε την υποχρέωση για τους εφαρμοστικούς νόμους. Οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν την κίνηση του κ. Σακελλαρίδη ως «πλήγμα» για την κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε επικοινωνία με τους βουλευτές Βασιλική Κατριβάνου και Χρήστο Καραγιαννίδη, για τους οποίους υπήρχαν υπόνοιες ότι θα καταψηφίσουν και ελήφθη τελικά η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν, αλλά θα στηρίξουν την κυβέρνηση.

Σε γραμμή αμφισβήτησης του νομοσχεδίου και ισχυρών επιφυλάξεων είναι και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήδη ο Νίκος Νικολόπουλος που ανήκε στην κυβερνητική πλειοψηφία, ως συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε ότι δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο, όπως και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, όπερ σημαίνει ότι η ρήξη είναι οριστική.

Για αυτό το λόγο ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση με την οποία ζητάει την παραίτηση Νικολόπουλου αν τελικά υλοποιήσει την υπόσχεση του…