Μαχητές του ISIS πανηγυρίζουν για το μακελειό στην Καλιφόρνια

Μαχητές του ISIS πανηγυρίζουν για το μακελειό στην Καλιφόρνια

Φανατικοί μουσουλμάνοι οι δράστες της επίθεσης.

Τουλάχιστον 14 νεκροί και 17 τραυματίες είναι ο απολογισμός του μακελειού που έλαβε χώρα χθες στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε κέντρο υγείας -όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εορταστική συγκέντρωση- και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.

Οι Aρχές είχαν κάνει λόγο για δύο δράστες -έναν άνδρα και μια γυναίκα, οι οποίοι ντοπίστηκαν σε ένα 4Χ4 να κινούνται στην ευρύτερη περιοχή και σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία. Σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις πρόκειται 28χρονος Σαγέντ Ριζβάν Φαρούκ, αμερικανός πολίτης και η 27χρονηΤασφίν Μαλίκ, άγνωστης υπηκοότητας, ενώ η Αστυνομία αναζητά και τρίτο πρόσωπο.

 


Μετά τη χθεσινή επίθεση, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πανηγυρίζουν για τις μαζικές εκτελέσεις στο Σαν Μπερναντίνο αμέσως μετά το μακελειό δημιουργώντας το hashtag #America_Burning στα Αραβικά, χωρίς ωστόσο να έχουν αναλάβει την ευθύνη για τις εκτελέσεις.

Η Νew York Daily, παρουσιάζει «προκλητικά» tweets χρηστών τα οποία αναφέρουν: «Τρία ”λιοντάρια” μας έκαναν υπερήφανους. Οι δρόμοι της Καλιφόρνιας είναι γεμάτοι στρατιώτες βαριά οπλισμένους. Οι ΗΠΑ φλέγονται.».

Ενώ ένα άλλο tweet έγραφε : «Να μάθει η Αμερική την νέα εποχή στην Καλιφόρνια».

«Ο Θεός είναι μεγάλος. Ο Θεός ας σπείρει τον φόβο στα σπίτια των Σταυροφόρων», έγραφε ένα τρίτο tweet.

«Ο Θεός είναι μεγάλος. Αυτή είναι η ”κόλαση” με την θέληση του θεού», ήταν μια άλλη ανάρτηση.

 

Οι δύο δράστες

Ο 28χρονος Syed Rizwan Farookο οποίος γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, εργάστηκε ως ειδικός περιβαλλοντικής υγείας για τον δήμο του Σαν Μπερναρντίνο, επιθεωρώντας εστιατόρια για υγειονομικές παραβιάσεις, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ως μέρος της δουλειάς του, επιθεωρούσε επίσης δημόσιες πισίνες σε διαμερίσματα και συγκροτήματα κατοικιών καθώς και σε country clubs.

Η 27χρονη Tashfeen Malik πιστεύεται ότι είναι από το Πακιστάν και είχε ζήσει στη Σαουδική Αραβία πριν έρθει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως μεταδίδει το Reuters, λέγεται ότι παντρεύτηκε τον Farook πριν από δύο χρόνια, αν και η ακριβής κατάσταση της σχέσης τους είναι ασαφής. Το ζευγάρι είχε ένα έξι μηνών κοριτσάκι, το οποίο άφησαν στην μητέρα του Farook η οποία μένει στην κοντινή πόλη της Redlands, νωρίς το πρωί της Τετάρτης λίγο πριν το μακελειό στο Σαν Μπερναντίνο. Της είπαν ότι έχουν ραντεβού με γιατρό.