«To Eurogroup πήγε καλύτερα από ότι περιμέναμε»

«To Eurogroup πήγε καλύτερα από ότι περιμέναμε»
epa04883439 Slovak Finance Minister Peter Kazimir arrives for a special Eurogroup Finance ministers meeting, on the Greek crisis, in Brussels, Belgium, 14 August 2015. Greeks members of Parliament have approved on 14 August the third bailout agreement in five years with European Union. EPA/JULIEN WARNAND

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ για το ελληνικό ζήτημα.

Με ένα tweet του ο Peter Kazimir, ο Σλοβένος ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι το Eurogroup πήγε καλύτερα από ότι περίμεναν οι συμμετέχοντες.

Εντός ημερών προέβλεψε ότι θα επέλθει η ολοκλήρωση της συμφωνίας που θα περιλαμβάνει και τα μέτρα για τον προληπτικό μηχανισμό, μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Valdis Dombrovskis αμέσως μετά τη λήξη του Eurogroup.

Ο V. Dombrovskis τόνισε ότι το Eurogroup χαιρετίζει το πακέτο των μέτρων. Αναφορικά με το χρέος, ο V. Dombrovskis επεσήμανε -μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter- ότι “θα συζητηθούν βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος” ενώ νεότερα θα υπάρξουν μετά το EWG και στις 24 Μαΐου οπότε θα λάβει χώρα νέο Eurogroup.