Ν. Δένδιας: Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου πιο επίκαιρο από ποτέ

Ν. Δένδιας: Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου πιο επίκαιρο από ποτέ

«Η Ελληνική Δημοκρατία δίνει εμπράκτως την απάντηση της κοινωνίας μας απέναντι στην απόπειρα εκφασισμού της», δηλώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Μήνυμα κατά του φασισμού έστειλε σήμερα, εν όψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας

«Η Ελληνική Δημοκρατία δίνει εμπράκτως την απάντηση της κοινωνίας μας απέναντι στην απόπειρα εκφασισμού της», δηλώνει ο κ. Δένδιας, που χαρακτηρίζει την εθνική εορτή ως «ημέρα μνήμης και τιμής προς όλους τους Έλληνες που αγωνίστηκαν το 1940 για την ελευθερία της Πατρίδας μας», και τονίζει ότι «σε αυτόν τον αγώνα για ελευθερία, όπως και στην εθνική αντίσταση που ακολούθησε απέναντι στη ναζιστική και φασιστική κατοχή της χώρας μας, πρωτοστάτησαν απλοί άνθρωποι. (…) Οι θυσίες των γονιών και των παππούδων μας για την ελευθερία είναι τα θεμέλια της σημερινής μας Δημοκρατίας».

Ο υπουργός αναφέρει ακόμη πως «το μήνυμα της εθνικής μας εορτής έχει διαχρονική αξία, αλλά φέτος είναι ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά επίκαιρο. Με τη δύναμη που δίνει η εθνική ενότητα καταπολεμούμε την αναβίωση των φαντασμάτων που αιματοκύλισαν ολόκληρη την Ευρώπη κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και οδήγησαν σε μία τεράστια ανθρωπιστική τραγωδία. Ουδείς δικαιούται να ξεχνά το βαρύτατο τίμημα που πλήρωσε η χώρα μας, με τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και την απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας από τους Γερμανούς ναζί, τους Ιταλούς φασίστες και τους Βούλγαρους συμμάχους του Άξονα. Σήμερα, συνεχίζουμε την παράδοση του λαού μας. Η Ελληνική Δημοκρατία δίνει εμπράκτως την απάντηση της κοινωνίας μας απέναντι στην απόπειρα εκφασισμού της και απέναντι στην τεράστια πρόκληση που συνιστά για το Κράτος Δικαίου η εμφάνιση του νεοναζισμού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Μήνυμα κατά του φασισμού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας