Big Deal για την J&P ΑΒΑΞ στο Ιράκ

Big Deal για την J&P ΑΒΑΞ στο Ιράκ

Στροφή στην εξωστρέφεια για τον όμιλο, που βλέπει αύξηση εσόδων τουλάχιστον κατά 20%, με αιχμή τις διεθνείς αγορές.

Σύμβαση συνεργασίας, συνολικής αξίας 400 εκατ. δολαρίων, υπέγραψε στο Ιράκ, η J&P ΑΒΑΞ, προχωρώντας στη μελέτη και κατασκευή σταθμού ενέργειας, ισχύος 1.500 MW, στα περίχωρα της Βαγδάτης. Το έργο θα υλοποιηθεί από κοινού, με τον ιδιωτικό όμιλο Mass Global Holdings και αποτελεί το μεγαλύτερο ενεργειακό project που έχει αναλάβει ελληνική εταιρεία.

Η συνολική αξία του έργου, μαζί με τον τεχνικό εξοπλισμό που θα εγκαταστήσει και θα θέσει σε λειτουργία η J&P ΑΒΑΞ, ανέρχεται στο 1 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο, με βάση τη δυναμικότητα της μονάδας, που έχει αναλάβει ελληνικός κατασκευαστικός όμιλος στο εξωτερικό, τονίζουν στην J&P ΑΒΑΞ.

Η εταιρεία ολοκληρώνει μέχρι το Νοέμβριο ένα ακόμα έργο στο εξωτερικό, που αφορά στην κατασκευή τερματικού σταθμού αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), χωρητικότητας 125.000 κυβικών μέτρων, στη Μάλτα.

Υπενθυμίζεται πως το 2015 ο όμιλος κατέγραψε παρουσιάστηκε ζημία μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 32,7 εκατ. έναντι ζημίας 35,2 εκατ. το 2014, ενώ ο κύκλος εργασιών παρουσίασε πτώση 3,4% στα 500,3 εκατ. από 518,1 εκατ. το 2014.

Για το τρέχον έτος, η διοίκηση αναμένει άνοδο του κύκλου εργασιών κατά 20% έναντι του 2015 και σημαντικά βελτιωμένα αποτελέσματα συνολικά για τον όμιλο.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων του ομίλου υπερβαίνει τα 2,1 δις, με τα έργα εξωτερικού να αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% του συνόλου.