Forever 21: Ανοίγει το πρώτο κατάστημα στην Ερμού

Forever 21: Ανοίγει το πρώτο κατάστημα στην Ερμού
Forever 21 Fashion Store

Ταχεία ανάπτυξη επιδιώκει ο master franchisee της αμερικανικής πολυεθνικής αλυσίδας ένδυσης, η ελληνικών συμφερόντων εταιρία Tener Management Europe.

Τον υπερδιπλασιασμό του δικτύου της μέσα στο 2017 και την επίσημη είσοδό της στην Ελλάδα μέσω της αμερικανικής πολυεθνικής φίρμας ένδυσης Forever 21 σχεδιάζει η Tener Management Europe, εταιρεία που αποτελεί αποκλειστικό franchisee της συγκεκριμένης αλυσίδας.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tener Αλέξανδρο Δούκα, η συνεργασία των δύο πλευρών -η οποία αφορά στην ανάπτυξη της φίρμας σε 12 ευρωπαϊκές αγορές- μέσα στο 2016 απέδωσε τη δημιουργία 7 καταστημάτων σε 6 χώρες.

Συγκεκριμένα, το 2016, η εταιρία εγκαινίασε καταστήματα σε Βουλγαρία (Σόφια), Ρουμανία (Βουκουρέστι), Σλοβακία (Μπρατισλάβα), Πολωνία (Λοτζ και Πόζναν), Τσεχία (Πράγα) και Πορτογαλία (Λισαβόνα). Επιπλέον, ανέλαβε την εκμετάλλευση και τη διαχείριση δύο καταστημάτων που ήδη βρίσκονταν σε λειτουργία, στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη.

Εντός του 2017, στόχος της Tener είναι το δίκτυο των καταστημάτων να περιλαμβάνει 20 καταστήματα σε 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το Euro2day, στο επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται και το άνοιγμα του πρώτου ελληνικού καταστήματος Forever 21 επί της οδού Ερμού (στο ακίνητο όπου παλιότερα στεγαζόταν κατάστημα της αλυσίδας Sprider) την άνοιξη του 2017.

Σημειώνεται ότι η ελληνική παρουσία της φίρμας θα υποστηριχθεί από τοπική θυγατρική, η οποία θα αναλάβει και τη μελλοντική της ανάπτυξη στη χώρα. Το πλάνο επέκτασής της εξαρτάται εν πολλοίς από την εξεύρεση κατάλληλων ακινήτων, καθώς κατά τον κ. Δούκα, «η προσβασιμότητα στο καταναλωτικό κοινό αποτελεί βασικό κριτήριο».

Η Tener, που αν και ελληνικών συμφερόντων εδρεύει στη Βουλγαρία, έχει θέσει το στοίχημα ανάπτυξης της αμερικανικής αλυσίδας ένδυσης Forever 21 σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία και Τσεχία, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει «ρήγμα» σε μια αγορά που κυριαρχείται από την παρουσία των μεγάλων Ευρωπαίων λιανεμπόρων της ένδυσης, όπως οι όμιλοι Inditex και H&M.